Home / Invatamant / Prioritățile noului inspector școlar general

Prioritățile noului inspector școlar general

Distribuie

„Pentru Inspectoratul Şcolar Județean Mureş şi pentru sistemul de educație din judeţul nostru, s-au conturat momente dificile, de aceea privesc cu maximă responsabilitate faptul că Ministerul Educației Naționale și Cercetării Ştiințifice mi-a încredinţat acum această misiune, deloc uşoară.

Încă de la momentul preluării mandatului de inspector şcolar general, am demaratevaluarea stadiului activităţilor I.Ş.J. Mureş, pe compartimente şi am configurat o serie de soluţii pentru urgenţe.
Între priorităţi se situează asigurarea unui cadru legal și corect de funcționare, precum și a unei reale transparenţe informaţionale şi decizionale, implicarea concretă apartenerilor educaţionali în luarea deciziilor de interes major pentru sistemul nostru de învăţământ, având în primul rând în vedere interesele beneficiarilor acestuia.

Din lista de priorităţi imediate, aflate pe agenda Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, se pot evidenţia:

• Situaţia Liceului Teoretic Romano-Catolic din Tîrgu-Mureş;
• Soluţionarea unor situaţii amânate în luna noiembrie;
• Rezolvarea problemelor semnalate de beneficiarii sistemului de educaţie mureşean;
• Activitatea Consiliului de administraţie al I.Ş.J. Mureş;
• Parcurgerea etapelor de mobilitate a personalului didactic programate pentru această lună;
• Depunerea documentaţiei pentru proiecte finanţate din fonduri structurale, în care I.Ş.J. Mureş urmează să fie partenersau beneficiar;
• Alte activităţi, conform calendarelor educațíonale deja aprobate.

Între primele demersuri întreprinse au fost cele în legătură cu situația Liceului Teologic Romano-Catolic, în relaţie cu care se desfășoară o cercetare de către Direcția Națională Anticorupție. De îndată ce vom avea un rezultat clar al cercetării, vom lua măsurile pentru care avem competenţă, în problema entităţii şcolare.

Tratăm cu celeritate această situaţie fără precedent în istoria şcolii mureşene, cu convingerea că trebuie să primeze legea şi onestitatea faţă de sistemul de învăţământ şi faţă de beneficiarii acestuia.

De asemenea, manifestăm deschidere faţă de toţi partenerii educaţionali din comunitatea noastră, împreună cu care I.Ş.J. Mureş se poate pregăti pentru încheierea cu bine a anului calendaristic 2016, moment foarte apropiat şi se poate concentra spre începutul anului 2017 și apoi spre activitățile de finalizare în bune condiţii a primului semestru şcolar, de către elevii şi dascălii mureşeni”, se arată în comunicatul remis presei, astăzi, de Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Profesorii de la Liceul Romano-Catolic așteaptă o soluție pentru a-și primi salariile

În ceea ce privește situația de la Liceul Teologic Romano-Catolic, personalul instituției de învățământ așteaptă o soluție din partea ISJ Mureș pentru a-și putea primi salariile. „Lipsește semnătura directorului, el este ordonator de credite, fără semnătura lui nu putem să ne luăm salariile. Noi așa știm că inspectorul școlar general are dreptul să dea o numire împreună cu Consiliul de administrație al Inspectoratului școlar. Răspunsul primit de la doamna inspector școlar a fost că se caută modalitatea legală pentru numire, dar încă nu au reușit”, a declarat Székely Szilárd, profesor în cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.