Academia Sighișoara prezintă: „Basme și povestiri pentru copii și oameni mari” Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Academia Sighișoara prezintă: „Basme și povestiri pentru copii și oameni mari”

Asociația Cultura Viva Sighișoara organizează un turneu extraordinar înaintea Crăciunului. Aurelian Băcan, clarinet, Anastasia Feruleva, violoncel, și Anamaria Stamp, pian, vor suține trei concerte: în 18 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Barocă a Primăriei Municipiului Sighișoara; în 19 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” din Reghin; și în 20 decembrie, de la ora 18.00, în Sala festivă a Liceului de Artă din Tîrgu Mureș.

O călătorie muzicală fermecată

Organizatorii pregătesc „o călătorie fermecată în lumea basmelor „Frumoasa adormită”, Frumoasa și bestia”, „Hänsel și Gretel” și „Prâslea cel voinic” pe muzica lui Maurice Ravel, Camille Saint- Saëns, Leoš Janáček, Robert Schumann, Antonín Dvořák și Engelbert Humperdinck”, conform invitației transmise presei.

Concertul este susținut de tineri muzicieni din țară și străinătate, recunoscuți la nivel național și internațional pentru valoarea lor artistică: compozitorul și clarinetistul Aurelian Băcan – prim-clarinetist al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca; violoncelista Anastasia Feruleva (Olanda/Rusia) – câștigătoare a Bienalei Naționale de Violoncel din Amsterdam; și pianista Anamaria Stamp (România/Olanda) – artist concertist și profesor de pian în Amsterdam, Olanda.

Asociația Cultura Viva Sighișoara este o organizație non-profit înființată la Berna de către reputatul violonist elvețian de origine română Alexandru Gavrilovici și formată în principal din artiști și melomani elvețieni al căror scop principal este susținerea festivalului-școală de vară Academia Sighișoara.

(foto: academia-sighisoara.com)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE