Home / Slider / Compartiment de Terapie Ocupațională inaugurat la Târnăveni

Compartiment de Terapie Ocupațională inaugurat la Târnăveni

Distribuie

 

La secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Dr. Gheorghe Marinescu Târnăveni, a fost inaugurat un Compartiment de Terapie Ocupațională, eveniment desfășurat în cadru festiv miercuri, 7 decembrie.

„Noul Compartiment de Terapie Ocupaţională este un simbol al celor mai bune lucruri care contribuie la reabilitarea şi reinserţia socio-profesională a pacienţilor din secţiile de psihiatrie. Terapia Ocupaţională este arta şi ştiinţa direcţionării individului bolnav spre participarea la anumite activităţi pentru a-şi reface, întări sau îmbunătăţi performanţele, spre a facilita însuşirea acelor abilităţi şi funcţii care sunt necesare pentru adaptare şi productivitate, precum şi diminuarea sau corectarea patologiei pentru menţinerea stării de sănătate” a declarat Megheşan Zsuzsanna, managerul spitalului municipal Târnăveni.

Compartimentul de terapie ocupaţională s-a înfiinţat în anul 2011. Iniţial, pacienţii au avut la dispoziţie o sală pentru ergoterapie şi o biblioteccă. În anul 2015 spitalul şi-a propus lărgirea paletei activităţilor destinate pacienţilor, ceea ce necesita şi o extindere spaţiului. Ca urmare a bunăvoinţei şi generozităţii unor sponsori, a fost posibilă strângerea fondurilor necesare ducerii la îndeplinire a acestor dorinţe. S-au reabilitat şi amenajat spaţii până atunci nefolosite, astfel că astăzi, Compartimentul de terapie ocupaţională cuprinde şi un cabinet psihologic, sală pentru activităţi recreative, bucătărie, sală de sport, vestiar, magazie pentru materiale, magazie pentru alimente şi loc de rugăciune. Tot în acest an, împreună cu pacienţii s-a amenajat o grădină de legume şi una de flori şi s-a sădit o livadă cu aproximativ 70 de pomi fructiferi.

spi-2-copy

Compartimentul de terapie ocupațională reprezintă, așa cum este el astăzi, atât parte integrantă din procesul therapeutic venind în completarea terapiei medicamentoase, cât și un mijloc prin care încercăm să creștem calitatea vieții pacienților noștri, mai ales a celor internați în secțiile cronici, maea majoritate a acestora aflându-se aici de peste 20 de ani. Încercăm să le oferim mai mult decât un dormitor, încercăm să le oferim un cămin. De asemenea, ținem ușile larg deschise și pentru pacienții aflați în tratament la domiciliu, pentru care inserția socială și profesională este foarte greu de realizat” precizează dr. dana Pop. Medic primar psihiatrie, coordonator Compartiment de Terapie Ocupanțională.

”Se spune că omul sfințește locul,dar analizând mai în profunzime, aș spune că Omul poate să sfințească locul. Astăzi, aici, la Spitalul Municipal Dr. Gheorghe Marinescu, am constatat cu satisfacție că oameni deosebiți au sfințit locul în folosul celor aflați în nevoie. Doresc acestor oameni sănătate, putere de muncă și tot gândul bun, să-și poată duce la îndeplinire  toate planurile” a precizat Alexandru Cîmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.

Echipa Compartimentului de Terapie Ocupațională este formată din psihologii Simona Mihăileanu, Ramona Părău, Marius Irimie, Dan Militaru, Arpi Brzdilik. Activitățile oferite în cadrul compartimentului sunt de ergoterapie, artterapie, consiliere psihologică individuală și de grup, activități recreative (vizionare film, dans, lectură, jocuri), activități sociale (excursii, vizite în diverse locații, participare la divesre spectacole), activități sportive ( competiții de șah, tenis de masă, gimnastică), legumicultură, plantare flori, îngrijire pomi fructiferi și activități culinare, de gătit, servirea mesei, pregătirea conservelor pentru iarnă.

img_0017-copy

Inaugurarea noului compartiment face parte din seria de activități înscrise în cea de a V – a ediție a Zilelor Psihiatriei Târnăvene, organizată de Spitalul Municipal Dr. Gheorghe Marinescu Târnăveni, secția Psihiatrie, în perioada 7 – 9 decembrie.

Joi, 8 decembrie, va avea loc simpozionul „Schizofrenia – aspecte clinice esențiale” la Centrul social Victoria, iar vineri,  9 decembrie, de la ora 15.30 la Casa de cultură a municipiului Târnăveni va avea loc spectacolul caritabil „Poveste de Crăciun”, avându-l ca invitat special pe Vizi Imre.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.