Home / Politic / EXCLUSIV. Buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor, tipărite cu nereguli!

EXCLUSIV. Buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor, tipărite cu nereguli!

Distribuie

Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 28 Mureş a stabilit, prin Decizia nr. 30/6 decembrie 2016, că buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor aferente judeţului Mureş „conţin greşeli şi nereguli” care „nu sunt însă de natură a afecta procesul de vot”. Astfel, Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 28 Mureş a admis în parte sesizările făcute pe tema buletinelor de vot pentru Camera Deputaţilor de reprezentanţii PSD Mureş, PNL Mureş, UDMR Mureş, ALDE Mureş şi ANR Mureş.

Potrivit documentului, făcut public pe site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016, „buletinul de vot pentru Camera Deputaţilor aferent Circumscripţiei Electorale nr. 28 Mureş prezintă o serie de nereguli şi nu respectă în totalitate macheta buletinului de vot avizată conform de către AEP afişată la sediul BEJ Mureş, în conformitate cu dispoziţiile articolului 63, alineatul 4 şi 5 din Legea nr. 208/2015.”

Buletinul de vot „nu respectă macheta care are aviz de conformitate AEP”

Concret, membrii BEJ Mureş au constat că „pe coperta numărul 1 – verso, sub legendă, apare în mod estompat, tipărit, probabil în oglindă, patrulaterul cu însemnul electoral şi candidaţii competitorului electoral PNL Mureş.”

O altă deficienţă constatată „are în vedere estomparea până la a fi ilizibilă a siglei unor competitori electorali cum ar fi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.”

De asemenea, BEJ Mureş a mai constatat că „buletinul de vot pentru Camera Deputaţilor nu respectă macheta care are aviz de conformitate AEP în ceea ce priveşte numărul de pagini, în sensul că macheta la care facem referire are un număr de 9 file în timp ce buletinul întocmit are un număr de 14 file/pagini ultimele 6 fiind netipărite (goale).”

Astfel, BEJ Mureş a constatat că „au fost încălcate prevederile articolului 63, alineatele 3, 4 şi 5 din Legea nr. 208/2015 în sensul că buletinul de vot pentru Camera Deputaţilor nu a fost imprimat integral corect, nerespectând în totalitate macheta întocmită şi avizată conform de către AEP.”

În urma unei analize a tuturor neregulilor prezente în buletinul de vot pentru Camera Deputaţilor, BEJ Mureş a apreciat că respectivele buletine de vot „pot fi folosite în procesul electoral, neregulile constatate nefiind de natură a influenţa în sens negativ procedura votului sau rezultatul scrutinului.” „În urma verificării prin sondaj a tuturor buletinelor de vot pentru Camera Deputaţilor, s-a constatat că neregulile mai sus menţionate (cu excepţia numărului suplimentar de pagini) nu privesc toate aceste buletine, regăsindu-se doar cu privire la un număr redus de buletine de vot”, se arată în textul Deciziei nr. 30/6 decembrie 2016.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.