Noutățile în medicina dentară, prezentate la Târgu-Mureş Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 670 Vizualizări

Noutățile în medicina dentară, prezentate la Târgu-Mureş

La Centrul Integrat de Medicină Dentară al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureş, se desfășoară astăzi, 8 decembrie, și mâine, 9 decembrie, cursul postuniversitar „Aportul parodontologiei la succesul în implantologie”, coordonat de conf. dr. Luminița Lazăr și conf. dr. Alina Ormenișan. Manifestarea științifică are loc cu prilejul Zilelor Universității de Medicină și Farmacie.

Potrivit organizatorilor, printre lectorii invitați la acest curs postuniversitar se numără prof. dr. Paul Mattout și dr. Maria-Cristina Vaida, de la Groupe d’Etude en Parodontologie et Implantologie, Marseille, Franța, cu o vastă experiență în formarea profesională a medicilor din Franța și România.

Ce cuprinde programului cursului
Conform programului cursului, în prima zi, joi, 8 decembrie, în intervalul orar 09.00-13.00, au loc următoarele sesiuni teoretice: țesuturile parodontale versus țesuturile peri-implantare: aspecte clinice și histologice; etiopatogenia bolilor parodontale: bacteriologie-imunologie – aspecte actuale; diagnostic clinic și examene complementare; tehnicile de eliminare a plăcii bacteriene; detartrajul-chiuretajul-planarea radiculară; tratamentul parodontal chirurgical și nechirurgical (video cazuri clinice). În partea a doua, cuprinsă în intervalul orar 14.00-18.00, lectorii vor susține activități practice pe mandibulă de animal (numărul de locuri este limitat); chiuretajul subgingival – planarea radiculară și lamboul cu poziționare coronară asociat grefei de os autogen.
În a doua zi de curs, vineri, 9 decembrie, specialiștii vor prezenta, în intervalul orar 09.00-13.00, următoarele teme: conceptul de osteo-integrare Branemark; criterii de succes în inserarea implanturilor (video cazuri clinice: stadiul chirurgical I și II); protocoale chirurgicale fiabile. Parametrii reușitei;
capcanele de evitat. Inovații sau iluzii în noile protocoale implantare; planificarea implatară tridimesională. Protocolul Nobel GuideTM modificat;
reconstrucțiile osoase. Regenerarea Tisulară Ghidată; chirurgia muco-gingivală și plastică parodontală versus chirurgia muco-gingivală peri- implantară și complicațiile și bolile peri-implantare. Cursul este creditat cu 8 credite EMC. Taxa de participare la curs este de 250 lei. Detalii legate de înscriere se pot obține pe pe site-ul www.umftgm.ro/cursuri-postuniversitare/prezentare.html.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE