13 acţiuni de control în domeniul securităţii în muncă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

13 acţiuni de control în domeniul securităţii în muncă

 

În data de 5 decembrie s-au finalizat două acţiuni dispuse la nivel naţional din Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pe anul 2016 cu privire la verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile de producere şi distribuţie energie electrică şi în unităţile cu locuri de muncă verzi respectiv recuperare-reciclare deşeuri şi producere energie electrică din surse regenerabile.

În acest sens, s-au efectuat 13 acţiuni de control la societăţile în concordanţă cu obiectivul urmărit şi s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale.

Acțiunea a urmărit creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi professional. Un alt obiectiv vizat a fost încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaţilor şi angajatorilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice. Totodată, acțiunea a urmărit promovarea bunelor practici în acest sector de activitate.

Campaniile au avut loc în două etape. În prima etapă au fost informaţi partenerii sociali din judeţ, iar în a doua etapă au avut loc acţiuni de control privind modul de implementare a prevederilor legale, potrivit informațiilor furnizate de p. Inspector şef, Jrs. Eva Man  și inspector şef adjunct ssm, ing. Sofalvi Gyorgy Zsolt,  Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE