Home / Administratie / Despre pragul psihologic pentru UDMR, cu Péter Ferenc, președintele CJ

Despre pragul psihologic pentru UDMR, cu Péter Ferenc, președintele CJ

Distribuie

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, se afla după ora 13 la Primăria din Sovata. Votase deja și ne-a acordat un mini-interviu despre alegeri și prioritățile viitorilor parlamentari.

Reprezentați comunitatea maghiară, cum s-a mobilizat de data aceasta comunitatea maghiară?
Este un lucru deosebit de important pentru noi să avem 5 %, sper că ne-au înțeles alegătorii și o să se mobilizeze, ca să ajungem într-adevăr pragul de 5 % pentru că este un prag foarte important și din punct de vedere moral și nu numai ca procent. Oricum, UDMR ar intra în Parlament, pentru că sunt acele județe unde va lua peste 20 %, dar e o limită psihologică. Din punct de vedere moral, nu e totuna dacă ești peste sau sub 5 %. Dacă e, să spunem 4,8 %, e foarte greu apoi să revii la peste 5 %.

Pentru ce ați votat?
Eu cel puțin consider că am votat pentru o echipă de specialiști tineri care vor să lucreze în perioada următoare în interesul județului Mureș și în interesul țării, sunt foarte multe probleme de rezolvat și pentru comunitatea maghiară, dar și pentru autoritățile locale

Ce priorități ar trebui să aibă viitorii parlamentari mureșeni?
Eu consider că din punct de vedere legislativ sunt foarte multe legi interpretabile, sunt foarte multe legi unde definițiile nu sunt clare, consider că una dintre cele mai importante probleme pentru perioada următoare de 4 ani va fi, într-adevăr să facem ordine în sistemul legislativ și să avem legi clare, care nu pot fi interpretate, pentru că vedeți, majoritatea problemelor sunt din cauza interpretării anumitor legi. Totodată, din punct de vedere administrativ, ne gândim că județul Mureș a ajuns, din punct de vedere a dezvoltării infrastructurii, o zonă care este de interes destul de redus și asta va trebui să schimbăm în perioada următoare și eu am speranța că vom putea fi foarte aproape de guvernare și am speranța că în perioada următoare și cei de la București se vor gândi și la județul Mureș, nu numai la județele din jur. Bineînțeles, votul nostru este și pentru a avea o echipă puternică la București, pentru a putea participa, dacă este necesar, chiar și la guvernare, pentru ca să încercăm să dislocăm județul Mureș din această poziție, chiar putem să spunem de outsider, în care este în momentul de față. Putem să vedem problema lipsei autostrăzilor, a sistemului de căi ferate, a problemelor de la aeroport și în sistemul de sănătate. Consider că va trebui să facem împreună cu ceilalți factori politici totul ca să dezvoltăm acest județ.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevii de la o școală din Târgu Mureș, calificați în finala națională a concursului European Money Quiz

Distribuie Elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din municipiul Târgu Mureș au participat, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.