Ministrul Apărării Naţionale, impresionat de „micul soldat” din Găneşti Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1158 Vizualizări

Ministrul Apărării Naţionale, impresionat de „micul soldat” din Găneşti

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Ioan Motoc, l-a primit vineri, 16 decembrie, pe Adrian Chira, băieţelul devenit celebru după ce a defilat alături de militarii din Târgu-Mureş şi a intonat Imnul Naţional al României cu ocazia manifestărilor prilejuite de aniversarea Zilei Naţionale a României din acest an.

Brevet onorific de soldat

Băieţelul în vârstă de 4 ani l-a cucerit instantaneu pe ministrul Apărării Naţionale, care a postat pe pagina sa de Facebook câteva gânduri despre vizita “micului soldat” din comuna mureşeană Găneşti. “Îmbrăcat în uniformă militară completă, cu ochii mari și curioși, cum nu se poate de dezinvolt și cu mult entuziasm, Adrian a fost înconjurat astăzi de numeroase zâmbete, ne-a cântat și încântat cu prezența lui. Este un copil realmente remarcabil, pasionat de armată, de istorie, de geografie și… de dinozauri. Abordează fiecare dintre aceste subiecte cu lejeritate, naturalețe, dar și cu o impresionantă competență, deși este la vârsta la care încă nu poate prea bine citi. Vorbește cu patos despre patrie și despre datoria de a ne iubi țara și cucerește pe oricine cu vocea sa cristalină, dar puternică, atunci când interpretează marșuri militare sau imnul național”, a precizat Mihnea Ioan Motoc.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale i-a înmânat lui Adrian Chira un brevet onorific de soldat, “ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei noastre ce este”, precum şi alte daruri de Crăciun. “Cadourile pe care le-a găsit sub bradul de la noi l-au făcut fericit. Și-a completat recuzita militară cu o cască adevărată de parașutist „vintage”, pe care și-o dorea din toată inima, dar și cu un sac de merinde, cu tot cu bidonul de apă cazon, care să-l ajute în „marșurile” sale de pe dealurile din apropierea Târnăvenilor, unde m-a invitat și pe mine. Evident, l-am ajutat să-și întregească și colecția de dinozauri, cu două specii ale căror complicate nume mie îmi scapă, dar pe care el mi le-a descris cu lux de amănunte. I-am mulțumit doamnei Alina Chira, mama micului soldat, pentru bucuria pe care mi-au făcut-o cu această vizită și am felicitat-o pentru felul frumos în care își crește copilul. Le doresc sărbători fericite și un an 2017 plin de împliniri”, a mai menţionat ministrul Apărării Naţionale.

112

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE