Petiţie pentru salvarea Aeroportului „Transilvania” depusă la Consiliul Judeţean Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 444 Vizualizări

Petiţie pentru salvarea Aeroportului „Transilvania” depusă la Consiliul Judeţean Mureş

Secretarul judeţului Mureş, Paul Cosma, şi Kozma Mónika, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, l-au primit vineri 16 decembrie, pe Ferencz Zsombor, reprezentantul unui grup civic iniţiat pe reţeaua de socializare Facebook, care a predat autorităţilor judeţene o petiție, precum şi o listă de întrebări și propuneri ale membrilor de grup referitor la situaţia Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş.

1.500 de semnături
Membrii grupului de pe Facebook au reproşat în primul rând faptul că în ultimii ani Guvernul României a sprijinit cu sume semnificative dezvoltarea infrastructurii mai multor aeroporturi din Transilvania, în timp ce Aeroportul din Târgu-Mureș a fost dezavantajat. Ei cer ca Guvernul să pună capăt comportamentului actual discriminatoriu și să sprijine şi aeroportul din Târgu-Mureș. „Petiția a fost semnată de aproximativ 1.500 de persoane. 75% din susţinătorii iniţiativei sunt din Târgu-Mureș, dar petiţia a fost semnată şi de către persoane din Sighișoara, Reghin, Luduş, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, etc., precum şi de către persoane din Ungaria, Italia, Spania, Germania și Marea Britanie. Reprezentantul grupului Salvați Aeroportul Transilvania, Ferencz Zsombor a declarat că petiția a fost trimisă şi la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și așteaptă răspunsul autorităților legat de acest subiect”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

Demersuri pentru salvarea Aeroportului

Membrii comunităţii online au solicitat Consiliului Județean să-i informeze cu privire la strategia de dezvoltare pe termen scurt şi lung al Aeroportului „Transilvania” şi au formulat propuneri în ceea ce priveşte consolidarea brandului aeroportului, și au propus consiliului județean să iniţieze discuţii cu operatorii aerieni din Europa pentru o cooperare în viitor. „Reprezentanții Consiliului Județean Mureș au prezentat demersurile iniţiale pentru salvarea aeroportului, faptul că în noiembrie au fost adoptate indicatorii tehnico-economice ale proiectului de reparaţii capitale a pistei aeroportului și sunt în proces de elaborare planurile tehnice. Am menţionat de asemenea, că Consiliul Județean Mureş a solicitat în mod repetat modificarea Masterplanului de Transport pentru ca aeroportul din Târgu-Mureș să fie eligibil pentru a primi finanţări din fonduri europene înainte de anul 2020. Consiliul Județean Mureș și reprezentanții grupului civil au convenit să continue dialogul și să folosească în continuare toate mijloacele legale posibile pentru a readuce Aeroportul „Transilvania” pe harta internațională a aviației”, se mai menţionează în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE