FOTO: „Poveştile brazilor de Crăciun”, ajutor pentru copii de excepţie Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 301 Vizualizări

FOTO: „Poveştile brazilor de Crăciun”, ajutor pentru copii de excepţie

Peste 50 de membri şi simpatizanţi ai Clubului Rotary Maris Târgu-Mureş au participat vineri, 16 decembrie, la cea de-a doua ediţie a proiectului „Poveştile brazilor de Crăciun”, iniţiat cu scopul de a-i ajuta şi pe cei pentru care Moş Crăciun există doar în poveşti.

Evenimentul a fost găzduit de sala „Rhapsody” a Hotelului „Grand” din Târgu-Mureş şi a beneficiat de două surse de finanţare: taxa de participare de 80 de lei/persoană achitată sub formă de donaţie, respectiv scoaterea la licitaţie a 13 obiecte, în mare majoritate brazi cu diverse motive. Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru susţinerea activităţii a patru elevi de excepţie, dar cu posibilităţi financiare reduse, de la Liceul Vocaţional de Artă din Târgu-Mureş.

1b

Oameni de suflet

Rolul de amfitrion i-a revenit şi în acest an Alinei Aldea, care a mulţumit, în numele Rotary Club Maris, proprietarei Hotelului Grand, Claudia Pescar, gazda celor două ediţii ale proiectului, precum şi participanţilor.

„Vă mulţumim şi dumneavoastră pentru că sunteţi prezenţi şi vă implicaţi în acest proiect care fără eforturile dumneavoastră nu ar putea avea loc”, a mai spus Alina Aldea.

Preşedintele Rotary Club Maris, Ana Maria Georgescu, a transmis mulţumiri tuturor invitaţilor care au onorat cu prezenţa şi au contribuit, astfel, la reuşita proiectului.

„A fi mărinimos şi a fi recunoscător sunt nişte trăsături speciale care nu caracterizează pe toată lumea, dar cu certitudine îi caracterizează pe colegii şi colegele de la Rotary Maris. Aş dori să le adresez mulţumiri tuturor participanţilor”, a afirmat Ana Maria Georgescu, care a mulţumit şi oamenilor de suflet care au donat lucrările scoase la licitaţie: Mark Tudose, echipa Rotary Club Teka, Florin Pui, Magyari Annamaria, Clubul Lions şi şi Asociaţia Catharsis, Lia Urban, Violeta şi Mircea Oltean, Nataşa şi Traian Cetenaş şi nu în ultimul rând conducerii Laboratorului Dona, care a adus un tort-brad. „Să întâmpinăm cu bine sărbătorile şi vă doresc să avem sărbători frumoase gândindu-ne şi la cei mai puţini norocoşi decât noi, pentru care ne-am adunat în această seară şi pe care sperăm să îi putem ajuta”, a completat preşedintele Rotary Club Maris.

1c

Burse lunare pentru beneficiari

Iniţiatoarea şi promotoarea proiectului „Poveştile brazilor de Crăciun”, dr. Meda Neagoe, a prezentat invitaţilor modul concret în care cei patru elevi vor fi sprijiniţi, respectiv prin intermediul unei burse lunare.

„Vă propun să facem o faptă bună, care să nu aibă valoare doar o zi, o săptămână sau o lună, ci să aibă valoare ani de zile şi poate chiar cât viaţa unui om”, a spus dr. Meda Neagoe. „Ajutorul nostru vine să le dea măcar o masă caldă pe zi, la prânz, rechizitele de care au nevoie, corzile şi arcuşul care se schimbă în fiecare lună şi costă mult, instrumente care rămân mici, o ţinută de scenă, o participare la concursuri. Cum vom face asta? Prin crearea unei burse lunare, care pentru fiecare dintre ei să le elimine această grijă materială şi să-i lase doar să studieze şi să se dedice pasiunii pe care o au. Ce vrem noi de la ei? Vrem ca ei să revină în colectivităţile de copii, să se întoarcă în comunităţile de Interact, Rotaract sau în altele şi să fie un exemplu pentru ceilalţi, să le insufle voinţa şi să le arate ce înseamnă să ai o pasiune şi să îţi urmezi un scop în viaţă. De aceea, la anul am dori ca acest eveniment să arate deja rezultatele pe care ei le au de un an de zile”, a explicat dr. Meda Neagoe.

Totodată, iniţiatoarea proiectului a propus crearea unei platforme online unde să se prezinte cazurile unor copii de excepţie, cu posibilităţi materiale reduse, imboldul final pentru rotarieni – şi nu numai – fiind: „N-am venit aici numai să se întâmple lucruri, vrem să facem ca lucrurile să se întâmple!”

Alex TOTH

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE