5.000 de copii implicați în Campania Nasturilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

5.000 de copii implicați în Campania Nasturilor

 

Campania internaţională „16 zile de activism împotriva violenţei”, cunoscută în judeţul Mureş ca şi Campania „Nasturilor”, a stimulat şi în acest an comunitatea să vorbească despre Violență, pentru a arăta că nu este acceptată ca mod de viață, că oamenii sunt uniţi și „nasturii” ne aduc împreună pentru a-i ajuta pe cei ce au nevoie.

Încă de la debutul campaniei „Nasturii umani” s-au reactivat imediat, iar pe pagina de Facebook (Siguranţa Mureşenilor) fotografiile arată ce minuni pot face oamenii împreună, încă de la grădiniţă. Doar dintr-un calcul aproximativ al activităţilor evidenţiate pe reţeaua de socializare, aproape 5.000 de preşcolari şi elevi îndrumaţi de peste 80 de cadre didactice s-au implicat în transmiterea mesajelor campaniei cel puţin în familiile lor. Un rol important l-au avut psihologii şcolari, implicaţi activ în acest proces, ca de altfel pe tot parcursul anului.

”68 de şcoli generale, 10 licee şi 5 grădiniţe şi-au adus aportul la această „luare de atitudine” a comunităţii mureşene. Îmbucurător este faptul că peste 20 de unităţi şcolare din mediul rural  s-au alăturat cu minunate activităţi, unele cadre didactice implicându-se în fiecare an.

Am primit fotografii de la Apold, Deaj, Chendu, Chirileu, Ceuaş, Cristeşti, Dumitreni, Gurghiu, Bălăuşeri, Acăţari, Răstoliţa, Ibăneşti, Aţintiş, Idrifaia, Găneşti, Găleşti, Dumbrăvioara, Călimăneşti, Deda, Căpuşu de Câmpie, Sâncrai, Tirimia. Desigur, şcolile din urban nu s-au dezminţit, Tîrgu-Mureş cu toate gimnaziile, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Ungheni, şi nu numai. Acestea sunt doar şcolile care au trimis fotografii pentru postare pe Siguranţa Mureşenilor” precizează inspector Andreea Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Mureș.

Fie că au făcut felicitări grozave, podoabe pentru bradul de Crăciun, colaje, tablouri, planşe, cadouri, fie că s-au „aventurat” la dezbateri, scenete, chiar clipuri, ori au făcut nasturi uriaşi din lemn sau lanţuri din nasturi, fie că au lucrat singuri, ori cu părinţii, toţi au încercat, prin contribuţia lor, să facă lumea din jurul lor mai bună.

La nivel internațional, în fiecare an în perioada 25 noiembrie — 10 decembrie, se desfășoară Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței , ce are ca scop creșterea gradului de conștientizare asupra formelor de manifestare a violenței ca o încălcare a drepturilor omului. În județul Mureș, Inspectoratul Județean de Poliție (Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității) și Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (Centrul pentru prevenirea, monitorizarea și combaterea violenței în familie) coordonează activitățile campaniei la nivel local, beneficiind de sprijinul a numeroși parteneri — autorități locale, instituții, ONG-uri, parteneri privați și, nu în ultimul rând, mass media.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE