Aparat performant de eliminare a pietrelor la rinichi, achiziționat de Nova Vita Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 7144 Vizualizări

Aparat performant de eliminare a pietrelor la rinichi, achiziționat de Nova Vita

Centrul Medical Nova Vita din Târgu-Mureș a achiziționat recent un aparat performant de eliminare a calculilor renali. În săptămâna 12-16 decembrie, medicii specialiști au efectuat cu succes o serie de intervenții medicale cu ajutorul noului aparat.

Potrivit specialiștilor de la Nova Vita, intervenția numită ureteroscopie flexibilă cu litotriție laser Holmium este o intervenție ușoară și neinvazivă. Recuperarea postoperatorie se face într-un interval scurt, de aproximativ 24-48 de ore, în funcție de complexitatea cazului. Procedura are rată de succes de 99% și poate fi recomadantă oricărei persoane diagnosticate cu litiază reno-uretrală. Printre avantajele sale se mai numără faptul că aparatul poate rezolva orice tip de piatră, indiferent de localizarea acesteia, confirmă dr. Igor Calancea, medic urolog în cadrul Centrului Medical Nova Vita.
„În ceea ce privește prima interveție oficială cu noul aparat, unic în România în acest moment, pacienta, în vârstă de 57 ani, a fost diagnosticată cu calcul ureteral pelvin drept, uretero hidro nefroză dreapta grad 3 și colecistită acută calculoasă. Intervenția a fost una complexă, în care a fost efectuată ureteroscopia flexibilă cu litotriție laser Holmium împreună cu colecistectomia pe cale laparoscopică minim invazivă”, a declarat dr. Igor Calancea, medic primar urolog, care a efectuat operația alături de dr. Claudiu Sărăcuț, medic specialist chirurg. Pacienta se simte foarte bine, nu are dureri și s-a externat la 48 de ore de la intervenție.
La capitolul indicatii, dr. Igor Calancea spune că intervenția funcționează foarte bine în următoarele cazuri: calculi migrați din ureter în timpul ureteroscopiei rigide; calculi multipli intracaliceali; calculi polar inferior 10-20 mm; calculi > 20 mm multiple sedințe; calculi intrarenali în cazuri speciale: diverticul caliceal, chist renal; rinichi în potcoavă; rinichi pelvin; boală Cacchi Ritcchi (medulary spondge kidney); obezitate; tulburări de coagulare – terapie anticoagulant; NLP+USCF pentru calculi complecși.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE