FOTO, VIDEO: Eveniment de suflet Rotary Club Târgu-Mureş: cină caritabilă pentru şcoala din Idicel Pădure Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 572 Vizualizări

FOTO, VIDEO: Eveniment de suflet Rotary Club Târgu-Mureş: cină caritabilă pentru şcoala din Idicel Pădure

Restaurantul Hotelului „Continental” din Târgu-Mureş a găzduit sâmbătă, 17 decembrie, Cina tradiţională de Crăciun organizată de Rotary Club Târgu-Mureş. Timp de peste patru ore, cei aproape 100 de rotarieni şi invitaţi speciali ai acestora au petrecut o seară agreabilă, al cărei laitmotiv a fost strângerea de fonduri pentru proiectul „Dăruieşte pentru educaţie. 300 de copii te aşteaptă!”, derulat în parteneriat cu Rotary Community Corps Idicel Pădure cu obiectivul declarat de a moderniza şcoala şi procesul de învăţământ din Idicel Pădure, sat aparţinător de comuna mureşeană Brâncoveneşti.

„Încercăm să sărbătorim în alt fel Crăciunul”

Invitaţii au fost salutaţi de conf. dr. Mircea Suciu, preşedintele Rotary Club Târgu-Mureş pentru anul rotarian 2016-2017, care a transmis mulţumiri atât membrilor rotarieni, cât şi colaboratorilor clubului, pentru activitatea desfăşurată pe parcursul acestui an. „Scopul întâlnirii noastre, care se desfăşoară sub auspiciile carităţii, este să încercăm să sărbătorim în alt fel Crăciunul, dar şi de a sprijini, prin tot ceea ce vom face, şcoala din Idicel Pădure. Le mulţumesc şi colegilor de la Rotary Târgu-Mureş Maris, Rotary Târgu-Mureş Teka, şi invitaţilor de la Corpul Comunitar Idicel Pădure”, a afirmat conf. dr. Mircea Suciu.

Cu ocazia Cinei tradiţionale de Crăciun organizată de Rotary Club Târgu-Mureş a fost lansat şi primul proiect derulat de Rotary Community Corps Idicel Pădure, în numele căruia a luat cuvântul Decebal Pop, învăţător. „Corpul Comunitar din Idicel Pădure lansează în această seară aici, pentru prima dată, un proiect prin care pe lângă ajutorul pe care dumneavoastră ni-l oferiţi să achiziţionăm câteva materiale necesare procesului instructiv-educativ, respectiv un video-proiector, un dvd, un ecran şi eventual, dacă se poate, un calculator, suma estimată pentru acestea fiind 5.000 de lei. Prin acţiunile pe care Corpul Nostru Comunitar le va avea în viitorul apropiat sperăm că vom strânge această sumă”, a afirmat Decebal Pop. „Dacă reuşiţi ca din cei 5.000 de lei estimaţi să strângeţi 2.500 de lei, noi o să punem restul de 2.500 de lei”, a promis preşedintele Rotary Club Târgu-Mureş pentru anul rotarian 2016-2017.

Susţinere din partea lui Mircea Solovăstru

La eveniment a participat şi Mircea Solovăstru, Guvernatorul Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova pentru anul rotarian 2016-2017, care a transmis, prin intermediul cotidianului Zi de Zi, un scurt mesaj pentru rotarieni şi colaboratorii acestora. „Aflându-ne la final de an, le mulţumesc tuturor rotarienilor şi partenerilor pe care i-am avut alături la acţiunile şi proiectele Rotary desfăşurate în decursul anului 2017 şi le doresc un sincer La Mulţi Ani, precum şi un an nou cu sănătate, împliniri şi satisfacţii. De asemenea, le transmit felicitări şi toată susţinerea mea colegilor de la Rotary Club Târgu-Mureş, care derulează un proiect de suflet pentru comunitatea din Idicel Pădure”, a declarat Mircea Solovăstru.

Tombolă, licitaţie, bucate alese şi bună dispoziţie

Oaspeţii rotarienilor din Târgu-Mureş la cina specială de Crăciun au avut posibilitatea de a participa atât la o tombolă, cât şi la o licitaţie, premiile puse la dispoziţie fiind produse alimentare şi băuturi tradiţionale, o ie, un pieptar, toate de la Idicel Pădure, ornamente de Crăciun şi nu în ultimul rând volumele 1 şi 2 ale lucrării „Domnia lui Cuza Vodă” de A.D. Xenopol, lucrări care au văzut lumina tiparului în anul 1903. „Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru reconstrucţia – reamenajarea şcolii din Idicel Pădure”, a anunţat conf. dr. Mircea Suciu. Seara a fost întregită de bucate alese şi de un program artistic alcătuit din colinde aduse din Idicel Pădure de Tanti Rafila şi de un mini-recital susţinut de Sorana Mărgăraş.

Text şi foto: Alex TOTH

a2

a2

a3

a4

a5

a6

a7

a8

a9

a10

a11

a12

a13

a14

a15

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE