O fundație din Târgu-Mureș va primi finanțare pentru terapii dedicate copiilor cu nevoi speciale Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 547 Vizualizări

O fundație din Târgu-Mureș va primi finanțare pentru terapii dedicate copiilor cu nevoi speciale

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat lista organizațiilor non-profit care vor beneficia de finanțare în cadrul celei de-a opta ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. MOL România va sprijini cu 300.000 de lei 19 ONG-uri care vor desfășura proiecte de terapie emoțională și prin artă care vor fi implementate în perioada decembrie 2016 – august 2017. Printre cele 19 ONG-uri se numără și Fundația „Talentum” din Târgu-Mureș, fondată în anul 1992 cu scopul descoperirii, promovării şi orientării spre clasele speciale de profil a copiilor talentați cu nevoi speciale, îndeosebi a copiilor care provin din familii aflate în imposibilitatea de a le oferi sprijinul necesar.

Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională derulate cu acest sprijin, vor ajuta 870 de copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave. Fundaţia „Talentum” promovează copiii talentaţi, asigură servicii psiho-sociale pentru copii, tineri şi familii, promovează incluziunea socială şi creşterea bunăstării copiilor, tinerilor şi familiilor, se ocupă de dezvoltarea competenţelor profesionale ale specialiştilor care lucrează în domeniul social şi educaţional și dorește sensibilizarea comunităţii locale asupra problematicii complexe a copiilor aflaţi în suferinţă. Serviciile oferite în cadrul fundaţiei sunt: ateliere creative pentru dezvoltarea capacităţilor speciale ale copiilor talentaţi, un centru de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi, un centru de zi pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă și un centru de formare pentru adulţi
„În cele opt ediții ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor desfășurate până în prezent au fost înscrise pentru finanțare aproximativ 840 de proiecte, care ne-au impresionat prin calitatea lor profesională. Mai important, însă, aceste proiecte ne-au arătat, în cele mai multe cazuri, povești de succes și ne-au dovedit că prin muncă, perseverență și dăruire se pot câștiga bătălii care par altminteri pierdute din start, iar viața unor copii se poate îmbunătăți semnificativ. Prin susținerea în continuare a acestui program, noi, echipa MOL România, dorim să le transmitem atât specialiștilor implicați în proiecte, cât și celor afectați și familiilor lor că nu sunt singuri, că noi suntem alături de ei și îi vom sprijini în demersurile lor”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Terapie prin artă
Organizațiile selectate provin din București și din județele Alba, Bihor, Cluj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu și Timiș. Proiectele câștigătoare utilizează terapie prin artă – prin muzică, terapii corporale (prin mișcare și dans), drama terapie, terapie prin metoda Phronetic; terapii ocupaționale utilizând tehnici de art-terapie, de modelare a lutului și altor materiale organice; terapii asistate de animale, acvaterapie; terapii emoționale – prin basm, povestiri sociale, joacă, teatru de păpuși și terapie umanist-experiențială; stimulare și integrare senzorială, crearea unor materiale auxiliare didactice pentru copii nevăzători.
„Asigurăm informarea ONG-urilor interesate pe tot parcursul anului. Pe lângă publicarea condițiilor de înscriere comunicăm și rezultatele obținute prin proiectele finanțate. De asemenea răspundem telefonic sau prin corespondență la întrebările referitoare la organizarea programului și la criteriile profesionale. Această informare continuă asigură șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs de proiecte. Se observă și în acest an că o treime dintre ONG-urile câștigătoare s-au înscris prima dată în program, prezentând proiecte de calitate profesională convingătoare pentru juriu”, a afirmat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE