Acțiune umanitară la Școala Gimnazială ”Dacia” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1110 Vizualizări

Acțiune umanitară la Școala Gimnazială ”Dacia”

 

Lăudabilă acțiunea întreprinsă de cadrele didactice și elevii Școlii Gimnaziale ”Dacia”. În ziua de joi, 22 decembrie, la ora amiezii, curtea clădirii B a Școlii, unde merg la cursuri elevii ciclului gimnazial s-a umplut de comercianți și clienți în cadrul Târgului de Crăciun organizat de prof. Ionela Haidu, voluntar al programului educaţional Ajungem MARI și directoarea Școlii, Mihaela Rusu.

Târgul și expoziția cu vânzare de delicatese culinare, obiecte decorative, felicitări, ceai fierbinte și creații de Crăciun confecționate de copiii ciclului gimnazial, a avut ca scop strângerea de fonduri pentru o cauză nobilă.

foto-2

”Toți elevii clasei au contribuit la coacerea prăjiturilor, avem fursecuri, brioșe, totul făcute de mâinile noastre” ne spune Paul Robert din clasa V-a.

foto3

”Ajutat de fratele meu, am făcut brioșe și le-am adus spre vânzare pentru  a ajuta și alți copii” ne spune elevul Mihai Incze din clasa V-a.

foto4

” Eu am confecționat manual brățări, am făcut fursecuri și baloane umplute cu făină” adaugă eleva Karina Bodan, clasa V-a.

foto5

”Am ajutat la organizarea produselor ce le-am expus la vânzare și la aranjarea lor, în special a prăjiturilor ” spune eleva Adrienne Papp din clasa VIII-a.

O astfel de acțiune caritabilă a avut loc și de  Ziua Europeană a Limbilor celebrată în fiecare an, în data de 26 septembrie, când profesorii de limbi moderne de la Școala Gimnazială “Dacia” s-au gândit să insufle elevilor nu doar dorința de a acapara cât mai multe cunoștințe ci și dorința de a-i ajuta pe ceilalți, dezvoltându-le spiritul civic. Astfel, pro-diversitate devine și pro-voluntariat, elevii donându-și materialele create pe tema plurilingvismului, educației copiilor din centrele de plasament. Din suma cu care au contribuit, 100 de copii din centrele de plasament au avut ocazia să plece într-o excursie la Sovata.

” Trebuie să fim mai buni, să credem în minuni, motiv pentru care acțiunile noastre vor avea continuitate” ne spune directoarea Școlii Gimnaziale Dacia, Mihaela Rusu.

Școala a participat și la proiectul „Let’s Do It Romania!”, eveniment ce s-a ținut sâmbătă, 24 septembrie, organizat la nivel național prin intermediul rețelelor de socializare; o inițiativă de succes, ce a unit mii de persoane din întreaga țară, pentru a aduna sistematic deșeurile răspândite pe teritoriu.

foto6

Prin programul educaţional Ajungem MARI, voluntarii susţin cursuri interactive sau ateliere de creaţie, îi ajută pe copii la teme sau le dezvăluie lumea prin ieşiri educative din centre, punând în acelaşi timp accent pe dezvoltarea personală a copiilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE