Comunicat de presă din partea conducerii Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş Business

S-a realizat un pas important pentru reabilitarea pistei Aeroportului Internațional „Transilvania”

Consiliul Județean Mureș a aprobat, în ședința din 21 decembrie, contractarea şi garantarea unei finanţări rambursabile interne sau externe, în valoare de 77.000.000 lei, cu o maturitate de 15 ani, în vederea reabilitării pistei.

Din analiza prealabilă a capacităţii de plată a instituţiei, a contractelor de credit în derulare și a constrângerilor contractuale existente, a rezultat că instituția Consiliului Judeţean Mureş poate asigura sumele necesare finanţării obiectivului de investiţie “RK suprafeţe de mişcare şi RESA doar prin contractarea unui credit bancar.

În concluzie, s-a propus contractarea unei finanţări rambursabile în sumă de 77.000.000 lei, garantată cu veniturile proprii. Selectarea instituţiei financiare cu care urmează să se încheie contractul de finanţare rambursabilă se va realiza cu respectarea prevederilor legii privind achiziţiile publice, iar contractul de finanţare rambursabilă se va semna numai după obţinerea avizului favorabil al Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale.

„Acesta este un pas deosebit de important pentru viitorul Aeroportului Transilvania. Prin realizarea investiţiei de reabilitare a pistei se vor elimina toate neconformitățile identificate și constatate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română la Aeroportul din Tîrgu Mureș. Sper ca derularea procedurii să ne permită respectarea termenelor asumate, prin care anul viitor să putem relua operațiunile aeroportuare curente”, a declarat Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional „Transilvania”, a afirmat Peti Andrei, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania”.

• … si voi de la aeroport de ati facut ??? Ati facut ceva ? Fireste in afara de a cheltui banii judetului ????????????
    Cu privire la acest aspect ce ai putea declara domnul Peti (úr) ???

• Buna seara,
    Dl.director Peti , acum câteva zile a-ți luat o decizie PTR. A acorda salariaților tichete cadou si prima in valoare de 300 de RON.Este o sfidare la adresa tuturor lucuitorilor acestui județ, atât timp cât acest aeroport este închis din noi. 2016 pana in …. sept. 2017 FARA NICI UN VENIT NU AVEȚI NICI UN PIC DE RUȘINE, si ia-ți prelungit contractul colectiv de munca cu o aberației ,, la disponibilizare orice angajat va fii compensat cu 24 de salarii,, ( dacă verificăm cheltuielile cu salariile de la d-voastră 2500 euro ……sunt salari si de 45000 RON net )
    Vreau sa fac un pariu cu d-voastră acest AEROPORT VA FII PRIMUL ÎNCHIS IN ROMÂNIA DUPĂ 2016
    Este momentul ca si consilierii județeni ,cu comisia nou înființata sa dezvăluie aceste ADEVĂRURI.