Programul lunii ianuarie 2017, la Național Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 626 Vizualizări

Programul lunii ianuarie 2017, la Național

Luna ianuarie programeză la Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş 12 spectacole, printre care şi o premieră, „Marele spectacol încă nu a început” în regia lui Sorin Misirianţu, care va avea loc  luni, 16 ianuarie, ora 19:30 la Sala Mică.

O VIAȚĂ SIGURĂ prima reprezentație din 2016

15590500_1227092487370260_6192945787054023157_nLuna ianuarie a anului 2017 începe la Compania Liviu Rebreanu cu reprezentația celei mai noi premiere, O VIAȚĂ SIGURĂ de Elena Vlădăreanu, în regia lui Robert Bălan. Astfel, pe 3 ianuarie 2017, de la ora 19.30, la Sala Mică, spectatorii pot vedea un spectacol care are la bază un text despre lumea big-brother în care trăim. Piesa conține referiri multe din problemele legate de obsesia siguranței și protecției în raport cu viața privată/viața domestică. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Claudiu Banciu, Emilia Banciu, Loredana Dascălu și Alexandru Andrei Chiran. Scenografia este semnată de Măriuca Ignat. Spectacolul va mai avea parte de încă o reprezentație joi 26 ianuarie 2017, de la ora 19.30, la Sala Mică.

SOȚ DE VÂNZARE la Sala Mare!!!

sotdevanzareCel de al doilea spectacol al anului 2017 este SOȚ DE VÂNZARE de Mihail Zadornov, în regia lui Csaba Varga. SOȚ DE VÂNZARE este o comedie a zilelor noastre care spune povestea unui cuplu în pragul aniversării a douăzeci de ani de căsnicie. Totul mergea bine, când un personaj misterios sună la ușa acestora şi le face o propunere greu de refuzat. De obicei, cei trei actori (Dan Rădulescu, Bianca Fărcaș și Emilia Banciu) joacă acest spectacol la Sala Mică, cererea de bilete fiind întotdeauna foarte mare. Caracterul special al reprezentației (programată sâmbătă 7 ianuarie 2017, de la ora 19.00) este dat de locul în care aceasta se va desfășura, și anume: Sala Mare.

CAMPIONATUL DE IMPROVIZAȚIE reprezentația nr. 100

campionatul-1Prima săptămână a anului 2017 continuă cu un spectacol aniversar, mai exact, duminică 8 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare, va avea loc reprezentația cu numărul 100 a spectacolului CAMPIONATUL DE IMPROVIZAȚIE. Premiera spectacolului a avut loc în 15 aprilie 2009, iar pe parcursul celor mai bine de șase ani de când acesta face parte din repertoriul Companiei Liviu Rebreanu, în spectacol au jucat și s-au jucat: Liviu Topuzu, Ionela Nedelea, Dan Rădulescu, Elena Purea, Costin Gavază, Rareș Budileanu, Ion Vântu, Mihai Crăciun, Mela Mihai, Csaba Ciugulitu, Georgiana Ghergu și Cristian Iorga, acompaniați de fiecare dată de Zeno Apostolache și Nyágai István. Mai trebuie spus că la cele 100 de ediții, la Campionatul de improvizație au participat aproximativ 11.000 de spectatori!

M DE LA IEPURE sau teatru hip-hop la Sala Parking

mdelaiepure1Marți 10 ianuarie 2017, de la ora 19.00, la Sala Parking, este programat spectacolul M DE LA IEPURE de Andreea Radu, în regia lui Ovidiu Caița. M DE LA IEPURE este o poveste (aproape) reală a doi prieteni crescuţi şi educaţi de cartier. Povestea se naşte din amintirile celor doi şi din revolta efectivă împotriva vieţii de jos în care s-au născut, fără a avea posibilitate de alegere. Pe ritmuri de hip-hop şi cu vise măreţe M şi Iepure pornesc pe drumul Germaniei ca cei mai buni prieteni, iar ceea ce se întâmplă acolo le va schimba radical vieţile. M DE LA IEPURE este o mostră de teatru hip-hop în care iubitorii acestui gen de muzică se pot regăsi, iar cei care nu ascultă acest gen de muzică îl pot descoperi prin intermediul acestui spectacol susținut de actorii Csaba Ciugulitu și Luchian Pantea.

O SCRISOARE PIERDUTĂ. PREA MULTĂ VORBĂRIE la Sala Mare

oscrisoareScrisoarea pierdută  revine în haine contemporane, într-o lectură scenică neașteptată, susținută și de fragmente de text original, sub titlul Prea multă vorbărie. Propunerea este de a rediscuta acest text important al culturii noastre, insuflându-i spiritul de azi. Cât mai rezistă azi Scrisoarea? Cum poate fi ea jucată azi? Ce știm despre Caragiale? Cine a fost el de fapt? Ce ar spune dacă ar coborî azi printre noi? Cum ar privi el lumea contemporană? Spectacolul demistifică personalitatea marelui dramaturg, aducându-l alături de noi, aproape de noi. Este singurul fel de a ne păstra vii și autentici, spun artiștii, în regia lui Gavril Cadariu și conceptul Alinei Nelega. Reprezentația este programată joi 12 ianuarie 2017, de la ora 19.00, la Sala Mare!!!

😛 – PATRU PIESUȚE POLITICE DESPRE DUȘMANI

4piesuteVineri 13 ianuarie 2017, de la ora 19.30, la Sala Mică, este programat unul dintre spectacolele ce au avut premiera în această stagiune, 😛 – PATRU PIESUȚE POLITICE DESPRE DUȘMANI, o piesă nouă scrisă special pentru actorii Companiei Liviu Rebreanu de către Székely Csaba, autor de expresie maghiară, poate cel mai vizibil tânăr dramaturg al ultimilor cinci ani în teatrul românesc. Patru fabule despre putere, convieţuire, frică, adevăr şi minciună, în regia lui Sebestyén Aba.

MARELE SPECTACOL ÎNCĂ N-A ÎNCEPUT – prima premieră din 2017

Prima premieră a anului 2017 este programată la Sala Mică, luni 16 și marți 17 ianuarie, de la ora 19.30. Este vorba despre MARELE SPECTACOL ÎNCĂ N-A ÎNCEPUT, un one woman show ce o are ca protagonistă pe actriţa Rodica Baghiu.  Universul contemporan propus de Cornel Udrea în acest text, abordează o problematică ce poate să vizeze orice individ şi care te face să reflectezi asupra vieţii, la puţina viaţă care ţi-a mai rămas, indiferent ce vârstă ai. „Marele spectacol încă n-a început are la bază un text profund care ne predispune la mai multă decenţă în lumea asta, care caută încă în dicţionar acest termen simplu, aparent banal”, spune regizorul spectacolului Sorin Misirianţu.

POVESTE IRLANDEZĂ revine la Sala Mare

poveste_irlandeza_003-sizedUnul dintre cele mai iubite spectacole ale stagiunilor trecute, POVESTE IRLANDEZĂ, revine în programul Teatrului Național Târgu-Mureș miercuri 18 ianuarie 2017, de la ora 19.00, la Sala Mare. Spiriduşi, zâne şi oameni care se întâlnesc într-o feerie scenică destinată tuturor vârstelor: Poveste irlandeză. Pentru a fi fericiţi, oamenii trebuie să găsească o cale de a intra în acord cu aceste lumi şi cu propriile suflete. Respectul, înţelegerea şi dragoste ne ajută să convieţuim într-o lume armonioasă, pare să ne spună spectacolul Oanei Leahu, în scenografia delicată a Rodicăi Arghir şi păpuşile construite de artistul plastic SIR, pe un scenariu original, realizat după texte traduse de Sorin şi Monica Rusu.

TREI SURORI la Sala Mică

treisurori2Vineri 20 ianuarie 2017, de la ora 19.30, la Sala Mică, va avea loc o nouă reprezentație a spectacolului TREI SURORI de A. P. Cehov, în regia lui Harsányi Zsolt. TREI SURORI de Anton Pavlovici Cehov este o piesă care explorează speranţa şi disperarea în Rusia secolului XIX, o piesă despre o lume în schimbare, o piesă despre tot şi nimic. Vă așteptăm, astfel, la un spectacol bazat pe unul dintre textele importante ale dramaturgiei universale.

PORTUGHEZUL revine la Sala Mică

a8309e6fceSpectacolul PORTUGHEZUL de Zoltán Egressy, în regia lui Elemér Kincses revine în programul Teatrului Național Târgu-Mureș sâmbătă 21 ianuarie 2017, de la ora 19.30, la Sala Mică. Într-un sat, un orăşean o seduce pe fiica naivă a cârciumarului. Deşi fiecare client al cârciumii are o dorinţă, o speranţă ascunsă, orăşeanul aduce cu el o nouă destinaţie de visare: Portugalia. Cum este Portugalia şi de ce trebuie văzută, veţi afla la spectacolul nostru.

LIMBA MATERNĂ – MAMELOSCHN la Sala Mică

limba-maternaMiercuri 25 ianuarie 2017, de la ora 19.30, la Sala Mică, este programat spectacolul LIMBA MATERNĂ – MAMELOSCHN bazat pe un text puternic, al unei autoare europene de limbă germană – trei femei, trei generaţii, trei ambiţii: bunică, mamă şi fiică. Autoarea este Sasha Marianna Salzmann, iar regia spectacolului este semnată de Olga Macrinici. Cum era viaţa unei femei evreice acum 50 de ani în RDG şi cum este acum, într-o Germanie unită? Unde le este locul acestor femei şi care este patria lor? Ce înseamnă libertatea, la nivel de comunitate şi individ – cum ne afectează ea opţiunile şi viaţa personală? Un spectacol fin, o problematică a zilelor noastre, un nou debut regizoral pe scena Naţionalului. Spectatorii le pot vedea în acest spectacol pe actrițele: Monica Ristea, Roxana Marian și Carmen Ghiurco.

FEMEI ÎN PRAGUL UNEI CRIZE DE NERVI prima reprezentație din 2017

14524479_1146753572070819_460092701806191372_oLuna ianuarie a anului 2017, se încheie la Sala Mare, marți 31 ianuarie, ora 19.00, unde este programată o reprezentație a spectacolului FEMEI ÎN PRAGUL UNEI CRIZE DE NERVI un musical după un film de Pedro Almodovar, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. Răzvan Mazilu propune publicului o montare modernă a poveştilor de dragoste trăite de cinci femei aflate în situaţii limită, într-o viziune suprarealistă, cu uşoare trimiteri la Salvador Dali şi cu un impact foarte puternic, nu doar la nivelul actoriei, ci şi vizual. După ce Pepa este părăsită fără nici o explicaţie de către iubitul ei Ivan, aceasta porneşte într-o călătorie stranie, amuzantă şi duioasă, în căutarea unor răspunsuri.

Pentru toate spectacolele programate în luna ianuarie 2017 biletele au fost puse deja în vânzare. În perioada 23 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, cele două casierii ale Teatrului Național Târgu-Mureș vor funcționa după un program special. Astfel, în perioada amintită, casieria de la sediul Teatrului Național Târgu-Mureș va fi deschisă după următorul program:  27 – 29 Decembrie 2016 (deschis între orele: 11:00 – 17:00 – Sala Mare), 30 Decembrie 2016 (deschis înainte de spectacol, la Sala Mare, între orele 17:00 – 19:00), 31 Decembrie 2016 (deschis înainte de spectacol, la Sala Mare, între orele 18:00 – 19:00), 1 Ianuarie 2017 (închis), 2 Ianuarie 2017 (deschis înainte de spectacol între 18.00-19.00, la Sala Mare).

Casieria aflată în incinta Palatului Culturii este  închisă între 23 decembrie 2016 – 02 ianuarie 2017. Din data de 3 ianuarie 2016, cele două casierii vor reveni la programul normal. În toată această perioadă, spectatorii Teatrului Național Târgu-Mureș își pot achiziționa bilete online pe platforma www.biletmaster.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE