Home / Beauty / Manichiura cu gel: unghii impecabile și riscuri pe măsură

Manichiura cu gel: unghii impecabile și riscuri pe măsură

Distribuie

Manichiura cu gel este pe val. Este preferată de milioane de femei deoarece asigură un look impecabil al unghiilor, însă această perfecţiune nu vine totuşi fără un preţ. CSID scrie că aceste proceduri sunt deosebit de periculoase, deoarece cresc riscul de infecţii şi distrug unghia.
Lămpile folosite pentru uscarea gelului pe unghii cresc riscul de cancer de piele. Deşi radiaţiile sunt la nivelul minim şi nu sunt expuse pe piele mai mult de 2 minute, cum ar fi normal, există şi saloane unde această practică este încălcată iar timpul de expunere ajunge chiar şi la 8 minute. În plus, pentru că aparatele folosite nu au opţiuni de reglare, radiţiile ultraviolete atacă pielea mâinilor, favorizând apariţia ridurilor.
Substanţele chimice de îndepărtare a gelului pot subţia unghia. Acetona, produsul cosmetic folosit pentru îndepărtarea lacului de unghii, este de fapt un amestec de substanţe chimice care nu numai că ne scapă de culoarea de pe unghii, dar ne poate subţia şi îngălbeni unghia naturală şi poate provoca iritaţii ale pielii. De asemenea, femeile care apelează la această procedură se plâng de faptul că, în timp, unghiile încep să se exfolieze, ajungând la rupere.
Instrumentele utilizate pentru îndepărtarea gelului pot favoriza înmulţirea bacteriilor şi apariţia infecţiilor. Specialiștii recomandă să mergi la un salon care nu foloseşte lumini pe bază de ultraviolete, să aplici o cremă de protecţie solară pe mâini înainte de începerea procesului de manichiură şi să porţi mănuşi speciale pentru a-ţi proteja pielea sensibilă din jurul unghiilor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Păstrăvăria din Ibănești, de la pasiune la afacere pentru Ionuț Todoran

Distribuie Bogățiile Văii Gurghiului sunt multe și nenumărate, natura fiind extrem de generoasă cu acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.