Home / Administratie / FOTO, VIDEO: Moment de reculegere în memoria poliţistului-erou Gheorghe Nistor

FOTO, VIDEO: Moment de reculegere în memoria poliţistului-erou Gheorghe Nistor

Distribuie

Poliţiştii mureşeni au păstra duminică, 8 ianuarie, la ora 14.00, în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, un moment de reculegere în memoria subinspectorului de poliţie post-mortem Gheorghe Nistor, înjunghiat mortal în incinta secţiei de Poliţie din Vişeul de Jos (Maramureş).

Acţiunea a fost organizată la iniţiativa chestorului principal de poliţie Bogdan Despescu, inspector general al Poliţiei Române, care a trasmis cu acest prilej un mesaj poliţiştilor din România, pe care îl redăm, integral, în rândurile de mai jos:

„Dragi colegi,

Am primit cu profundă durere vestea dispariţiei prematură a colegului nostru subinspector de poliţie post-mortem Nistor Gheorghe, care a slujit cu fervoare legea şi comunitatea, timp de 21 de ani.

El s-a alăturat celorlalţi poliţişti-eroi, care au plecat prea repede dintre noi, care au înţeles că a fi poliţist implică sacrificii şi riscuri, pe care au ales să le înfrunte pentru siguranţa cetăţenilor, chiar cu preţul vieţii.

Astăzi, la ora 14.00, când îl vom conduce pe ultimul drum, vă rog să ne arătăm recunoştinţa şi respectul faţă de eroul nostru, să-i cinstim memoria şi să-i transmitem că nu îl vom uita niciodată.

Timp de un minut, toţi poliţiştii din ţară vor înceta orice activitate şi vor păstra un moment de reculegere, iar cei aflaţi în deplasare cu autospecialele de serviciu, se vor opri şi vor aprinde rampele luminoase şi sistemul acustic.

Îmi exprim încrederea că solidaritatea care caracterizează poliţiştii români va face ca astăzi, cu toţii, indiferent de locul unde ne aflăm, să privim cerul, acolo de unde eroul nostru şi ceilalţi poliţişti-eroi ne veghează şi să le facem o promisiune: că cei certaţi cu legea, cei ce greşesc, cei ce nu pun preţ pe viaţa altora, se vor întâlni cu noi, cei care avem datoria de a continua cu profesionalism şi onoare să servim cetăţenii.”

2

3

4


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.