Home / Slider / Vasile Gliga: „A fi părinte de dansator, antrenor sau arbitru nu e o meserie, e o misiune”

Vasile Gliga: „A fi părinte de dansator, antrenor sau arbitru nu e o meserie, e o misiune”

Distribuie

Acum 25 de ani, o mână de nebuni frumoşi ai dansului sportiv românesc au îndrăznit să pornească de la zero pe un drum necunoscut, deloc lin şi să îşi transforme visele în realitate. Se năştea, astfel, Federaţia Română de Dans Sportiv, sub umbrela căreia dansatorii noştri au înflorit şi şi-au luat zborul înspre marea performanţă. Astăzi, dansul este disciplina cu cei mai mulţi sportivi din România, care aduce din ce în ce mai multe performanţe pe plan internaţional, la care acum un sfert de veac nimeni nu cuteza să viseze.

Este un moment de mare bucurie şi, totodată, de mândrie pentru noi toţi, ca atunci când îţi priveşti copilul cum se naşte, face primii paşi, creşte, iar apoi îţi mulţumeşte prin rezultatele pe care le obţine.

Vouă, celor care iubiţi dansul sportiv, vă doresc să aveţi puterea să vă bucuraţi de misiunea pe care aţi primit-o. A fi părinte de dansator, antrenor sau arbitru nu e o meserie, e o misiune. O misiune nobilă, aceea de a conduce pas cu pas un tânăr, de a fi responsabil pentru viitorul lui. Nu oricine primeşte această misiune onorantă. A fi profesor, educator sau antrenor presupune multă seriozitate, perseverenţă şi efort, dar aduce o nemăsurată bucurie şi împlinire atunci când victoriile desăvârşesc şi încununează sacrificiile. Mă înclin cu respect în faţa tuturor celor care se dedică dansului sportiv şi care, prin efortul lor, ridică valoarea acestui sport extraordinar.

Încheiem un an care ne-a adus cele mai mari bucurii. Copiii noştri au reuşit să obţină trei titluri de campioni mondiali în doar câteva luni, performanţe de neimaginat cu ani în urmă. Suntem mereu prezenţi, cu fruntea sus, pe majoritatea podiumurilor competiţiilor internaționale, iar România a ajuns să fie privită cu respect şi cu consideraţie în competiţiile europene şi mondiale.

A fost, o ştim cu toţii, foarte greu să ajungem aici, plecând de la nimic. Vă fi încă şi mai greu să ne menţinem la acest nivel de top mondial. Sau, de ce nu, să progresăm. Dacă toţi, împreună, am fost capabili să ajungem aici, într-un timp atât de scurt, nu văd de ce n-am fi capabili să progresăm şi în anii care vin. Cu multă muncă, cu aceeaşi pasiune pe care toţi am dovedit că le avem, se poate şi mai bine de atât. Am convingerea că fiecare dintre dumneavoastră gândiţi la fel, aşa că vă invit pe toţi să mergem împreună, înainte, pe acest drum.

Vă doresc un an 2017 cel puţin la fel de bun ca 2016, în care să avem ocazia să ascultăm de mai multe ori imnul naţional la competiţiile de dans, în care să avem timp să le fim alături copiilor noştri în orice moment al carierelor lor de dansatori!

La Mulţi Ani!

 

Vasile GLIGA,

Președinte al Federaţiei Române de Dans Sportiv

 

 

De asemenea, verificati

Lupte: CSS Târgu Mureș pe locul IV în clasamentul pe cluburi

Distribuie În weekend-ul tocmai încheiat (13-14 aprilie), Călărașiul a fost gazda unei competiții sportive foarte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.