Vasile Gliga, mulţumit de startul Guvernului Grindeanu Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Vasile Gliga, mulţumit de startul Guvernului Grindeanu

Preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga, a declarat vineri, 6 ianuarie, pentru cotidianul Zi de Zi, că are încredere că Guvernul condus de Sorin Mihai Grindeanu va implementa cu succes promisiunile făcute de social-democraţi în campania electorală, cu privire la programul de guvernare al României.

Încredere în noul Guvern

Potrivit liderului social-democraţilor din judeţul Mureş, atât şeful Guvernului cât şi noii miniştri ai Cabinetului Grindeanu sunt capabili să ducă la îndeplinire programul de guvernare promis de PSD. „Am fost la Bucureşti, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, când s-a stabilit propunerea de premier, când s-au făcut propunerile pentru miniştri şi când s-a votat de către Comitetul Executiv Naţional. S-a pus accentul pe realizarea programului de guvernare promis în campania electorală. Fiecare ministru a primit ca sarcină să ducă la îndeplinire programul de guvernare şi au fost aleşi miniştri capabili în acest sens”, a afirmat Vasile Gliga.

Totodată, liderul PSD Mureş a salutat primele măsuri luate de Guvernul Grindeanu, printre care creșterea salariului minim la 1.450 lei, majorarea cu 20% a salariului din administrația locală, majorarea cu 50% a veniturilor actorilor și a altor categorii de artiști, introducerea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenți, creșterea punctului de pensie la 1.000 lei, creșterea burselor prin majorarea alocării per student de la 83 lei la 201 lei, creșterea pensiei minime de la 400 lei la 520 lei şi reducerea impozitului la 1% din cifra de afaceri pentru microîntreprinderile care sunt sub plafonul de 500.000 euro. „Astăzi avem dovada că mai multe promisiuni din programul de guvernare se vor materializa, acestea fiind adoptate prin Hotărâre de Guvern. E o dovadă că e un început bun. Chiar dacă Guvernul a depus jurământul cu o zi înainte de această hotărâre, deja românii simt că se poate duce la îndeplinire programul de guvernare al PSD”, a punctat Vasile Gliga.

Parlamentarii PSD, „ai tuturor cetăţenilor”

Referindu-se la parlamentarii social-democraţi care reprezintă judeţul Mureş în Senat şi Camera Deputaţilor, preşedintele PSD Mureş a subliniat că aceştia au obligaţia de a elabora legi utile pentru toţi cetăţenii, indiferent de simpatiile politice ale acestora. „Parlamentarii de Mureş ai Partidului Social Democrat au votat Guvernul şi cred că au simţit la Bucureşti ce obligaţii au faţă de cetăţenii cărora le-au cerut votul, indiferent dacă aceştia i-au votat sau nu, indiferent dacă s-au prezentat sau nu la vot. Totuşi, beneficiază de avantajele date prin recenta Hotărâre de Guvern”, a mai spus Vasile Gliga.

 

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE