Share
Home / Invatamant / Calendarul simulărilor Evaluării naționale și Bacalaureatului în 2017

Calendarul simulărilor Evaluării naționale și Bacalaureatului în 2017

Conform Ordinului Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice din 4 ianurie 2017, semnat de fostul ministru, Mircea Dumitru, simularea Evaluării Naționale se va desfășura în perioada 13-15 martie, în timp ce simularea probei scrise a Examenului de Bacalaureat va avea loc în 17 martie. Rezultatele vor fi afișate în 31 martie 2017.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2016-2017 sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă și matematică.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii clasei a XI-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică și istorie. În plus, pe lângă cele patru discipline principale, pentru elevii claselor a XII-a se organizează simularea probei scrise la disciplinele: fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

„Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2016-2017 sunat analizate la nvelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, se precizează în Ordinul MENCS.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„De la politica monetară la stabilitate financiară”, la Universitatea “Petru Maior”

Departamentul de Management-Economie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a Universităţii „Petru …

Share
Share