Home / Administratie / Taxe locale aprobate la Reghin

Taxe locale aprobate la Reghin

Distribuie

Consilierii reghineni au aprobat la finele anului trecut valoarea taxelor locale pentru anul 2017. Pentru oficierea căsătoriilor în zilele nelucrătoare, taxa este de 100 de lei, pentru ziua de sâmbătă (între orele 8.00 – 13.00, 13.00 – 18.00), respectiv 200 de lei pentru ziua de duminică și în sărbătorile legale (10.00 – 13.00). De asemenea, taxa pentru desfacerea căsătoriei în fața ofițerului stării civile este de 600 lei.

Tarife la Muzeul Etnografic și Sala de Sport

Pentru vizitarea Muzeului Etnografic “Anton Badea” taxa pentru vizitare (ghidaj general inclus) este de 9 lei (vizitarea secției pavilionare/secția în aer liber – 6 lei) pentru adulți, respectiv 6 lei (vizitarea secţiei pavilionară/secția în aer liber – 3 lei) pentru copii, și 3 lei pentru copii, pensionari, persoane cu dizabilități și studenți. Taxa foto pentru vizitatori este de 25 lei, taxa foto/video pentru evenimente/durata până la 3 ore: 125 lei/grup. Taxa pentru atelierele de creație și/sau diverse demonstrații meșteșugărești este de 6 lei/persoană, taxa proiecție filme etnografice : 6 lei/persoană, Tabăra etnografică de vară: 48 lei/persoană. Pentru utilizarea Sălii de Sport din Parcul Tineretului, pentru sporturile de echipă (fotbal, baschet, volei, handbal) taxa este de 100 lei/oră (în perioada 1 noiembrie – 28 februarie) și 70 lei/oră pentru perioada 1 martie – 30 octombrie. Pentru sporturile individuale (tenis de câmp, tenis de masă, badminton) taxa este de 50 lei/oră (1 noiembrie – 28 februarie ), respectiv 30 lei/oră pentru perioada 1 martie – 30 octombrie.

Tarife pentru folosirea Caselor de Cultură

Pentru activităţile desfăşurate în sălile din incintele caselor de cultură “Dr. Eugen Nicoară” şi “George Enescu” din Municipiul Reghin au fost stabilite următoarele tarife: pentru spectacole aflate în turneu se percepe un procent de 15% din încasările realizate din vânzarea de bilete, iar în sezonul rece la acest tarif se mai adaugă 30 lei/oră pentru recuperarea cheltuielilor cu încălzirea spaţiilor, în ce privește Sălile mari de spectacole. De asemenea, pentru închirierea sălilor de spectacole se aplică un tarif de 250 lei/manifestare, pentru închirierea sistemului de sonorizare la spectacole desfăşurate în săli se aplică un tarif de 100 lei/oră, pentru repetiţii se aplică un tarif de 30 lei/oră, pentru activităţi desfăşurate de către partidele politice(şedinţe, întruniri, etc.) se aplică un tarif de 10 lei/oră. În perioada 1 noiembrie – 31 martie, la acest tarife se mai adaugă 30 lei/oră pentru recuperarea cheltuielilor cu încălzirea spaţiilor. Pentru activităţile realizate în colaborare cu instituţiile de cultură,unităţile de învăţământ sau autorităţile administraţiei publice locale nu se percep tarife. În ce privește sălile mici la cele două case de cultură, pentru prezentări de carte sau alte activităţi culturale, mese rotunde, dezbateri se aplică un tarif de 10 lei/oră, pentru alte activităţi decât cele culturale (prezentări de produse) se percepe un tarif de 50 lei/oră. În perioada 1 noiembrie – 31 martie, la acest tarif se mai adaugă 20 lei/oră pentru recuperarea cheltuielilor cu încălzirea spaţiilor. Pentru Sala de expoziţii și foaier, pentru expoziţii de artă, carte nu se percep tarife, pentru expoziţii de produse cu vânzare (îmbrăcăminte, încălţăminte, cosmetice) se aplică un tarif de 100 lei/zi, iar pentru expoziţii de animale sau păsări se aplică un tarif de 80 lei/zi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Școala Gimnazială “Bernády György” din Târgu Mureș, reabilitată aproape integral

Distribuie Școala gimnazială “Bernády György” din Municipiul Târgu Mureș se află în faza finală a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.