Start în pregătiri cu multe incertitudini pentru ASA FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 532 Vizualizări

Start în pregătiri cu multe incertitudini pentru ASA

Penalizată cu alte 3 puncte de către Comisia de Licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal, ASA Târgu-Mureș ajunge pe ultimul loc al clasamentului Ligii I, cu doar 6 puncte, la 15 de ultimul loc care aduce salvarea. Acesta este ocupat de Pandurii Târgu-Jiu, dar diferența va fi înjumătățită după ultima etapă și ar putea scădea la 12 în cazul unei decizii favorabile pentru jocul din etapa a XXI-a, în care gorjenii au refuzat să revină pe teren pentru repriza secundă. Mureșenii au obținut în cele 21 de etape disputate 5 victorii și 3 rezultate de egalitate, dar au de surmontat un handficap de 9 puncte.

Înlocuitori pentru jumătate dintre componenți

Lotul s-a reunit deja în data de 5 ianuarie, dar cu efectiv redus. La primul antrenament al noului tehnician, Ilie Stan a avut doar 16 jucători, mulți dintre aceștia fiind tineri localinici, de la echipele de juniori ale clubului. Dintre vechii componenți, cei care au încheiat anul 2016 se mai află în lot dispuși să ducă la capăt un sezon dificil, dintre cei mai importanți au mai rămas următorii: Ianis Zicu, Gabriel Mureșan, Marius Constantin, Emil Dică, Andrei Ciolacu, Octavian Ursu. Alături de ei se mai află și câțiva dintre cei care au avut prezențe, cum sunt Robert Candrea sau Feketics Norbert. Mai lungă este în aceste condiții lista celor care au plecat cu certitudine: portarii Pedro Mingote și Adrian Viciu, Andrei Cordoș, Claudiu Belu, Gabriel Matei, Alin Dobrosavlevici, Alon Netzer, Yuval Iacobovici, Benjamin Kuku, Alex Ioniță, Vlad Morar. Situația celor care nu au fost amintiți este încă incertă, la fel ca și a celor noi sosiți, care au efectuat primele antrenamente cu echipa.

Tot la capitolul plecări ar putea fi înregistrat și președintele Daniel Stanciu, a cărui situație urmează a fi clarificată.

Sosirile, amânate pentru perioada următoare

În legătură cu noii sosiți nu se pot da însă detalii până la definitivarea eventualelor înțelegeri. Lucru cert este înlocuirea portarilor. După plecarea lui Edi Stăncioiu la Steaua, acesta a fost înlocuit cu portughezul Mingote și mureșeanul Adrian Viciu, ambii plecați. Au rămas tinerii Bogdan Moga și Alex Podar, dar primul vizat pentru acest post este deocamdată Eduard Pap. Acesta are 22 de ani, este născut în localitatea timișeană Jimbolia și a jucat la Poli Timișoara, cu o prezență în reprezentativa U19. Echipa la care a activat ultima dată este Luceafărul Oradea, care este antrenată de Cristian Lupuţ, fostul fundaș central al echipei FC Municipal Târgu-Mureș, care evolua între 2008 și 2010 în Liga II. Alte nume care pot fi amintite sunt cele ale lui Viorel Ferfelea, de la CS U Craiova, atacantul Marius Bâtfoi, de la CS Baloteşti, care a evoluat și la echipa secundă a Stelei. Se mai încearcă și aducerea lui Bănel Nicoliță, care a negociat și cu ACS Poli Timișoara, trecut pe la ASA și înaintea startului sezonului trecut.

Cantonamentul din Antalya, o altă incertitudine

Toate aceste mutări, la fel ca și multe altele, urmează a fi definitivate sau infirmate în zilele următoare. Echipa ar urma să plece luni, 16 ianuarie, într-un cantonament în Antalya, dar și acest lucru depinde de mulți factori. Dintre acestea, unul de bază este definitivarea unui lot care să rămână stabil pentru disputarea celor cinci etape rămase din sezonul regulat, precum și cele 14 din turneul play out.

Ținând cont de condițiile meteo și starea terenurilor, incert este și startul sezonului de primăvară, programat pentru 4 februarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE