Maratonul de lectură „Citește-le Tîrgumureșenilor!” revine în Zanza Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 515 Vizualizări

Maratonul de lectură „Citește-le Tîrgumureșenilor!” revine în Zanza

În 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale și data la care sărbătorim nașterea poetului Mihai Eminescu, de la ora 12.00 se va da startul ediției a cincea a maratonului de lectură „Citește-le Tîrgumureșenilor!/ Olvass fel Marosvasarhelyért!”. Evenimentul va avea loc la Zanza Cafe & Lounge, Piața Trandafirilor, nr. 52. Noutatea ediției din acest an este faptul că maratonul de lectură de va desfășura între orele 12.00 și 24.00. De asemenea, evenimentul va fi organizat și în 22 ianuarie, de Ziua Culturii Maghiare.

„Este o ediție aniversară. Noutatea acestei ediții este că cele 24 de ore vor fi organizate în comun, vom citi 12 ore de Ziua Culturii Române, în 15 ianuarie, și 12 ore o să citim de Ziua Culturii Maghiare în 22 ianuarie”, a precizat Vass Levente, președintele Fundației Studium-Prospero, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în Zanza Cafe, joi, 12 ianuarie, de la ora 10.00.

Maratonul de lectură, Vass Levente

Programul maratonului de lectură organizat duminică, 15 ianuarie, a fost prezentat de Mariana Negoiță. „Evenimentul este foarte important pentru noi, atât pentru a marca pe 15 ianuarie Ziua Culturii Naționale și nașterea poetului Mihai Eminescu, cât și pentru data de 22 ianuarie pentru a marca Ziua Culturii Maghiare”, ne-a spus Mariana Negoiță.

Puteți citi din cărți puse la dispoziție de organizatori

Organizatorii așteaptă un număr cât mai mare de participanți. „Noi vom pune la dispoziția celor care vor să citească o serie de cărți, dar cine dorește poate citi din propriile volume”, a adăugat Mariana Negoiță, unul dintre organizatorii maratonului.

Maratonul de lectură, Mariana Negoiță

Fundaţia Studium-Prospero ne invită să le citim membrilor familiei, rudelor, prietenilor, cunoştinţelor, concitadinilor sau altor persoane. „Rândurile pe care le veţi citi le veţi putea alege din volumele pe care organizatorii le pun la dispoziţia participanţilor sau puteţi veni cu propriul volum”, anunță organizatorii. Cititorii care doresc să citească din propriile cărți sunt rugați ca volumul să fie din opera poetului Mihai Eminescu, a unui autor român din Tîrgu Mureș sau din județul Mureș, a unui autor român aniversat anul acesta sau a unui autor maghiar din România a cărui lucrare a fost tradusă în limba română.

Cafeaua de la ora 5, întâlnire cu reprezentanți ai Teatrului Național

Echipa de organizare a maratonului de lectură „Citește-le Tîrgumureșenilor!” le propune participanților să se delecteze cu o discuție informală, relaxată, care se va desfășura în cadrul unei mese rotunde numită simbolic „Cafeaua de la ora 5”. La această masă rotundă vor participa reprezentanți ai Teatrului Național Tîrgu Mureș. „Se vor aborda teme de actualitate despre teatrul românesc și, în special, despre teatrul din Tîrgu Mureș”, a precizat Mariana Negoiță.

Maratonul de lectură va putea fi urmărit în direct pe pagina de facebook Citește-le Tîrgumureșenilor, https://www.facebook.com/citestele, potrivit organizatorilor.

La finalul conferinței de presă, Vass Levente și-a exprimat speranța ca ediția din 2018 a maratonului de lectură să devină o săptămână a lecturii, care să se desfășoare din 15 până în 22 ianuarie.

Dacă vreți să citiți…

Procedura de înregistrare este simplă: cei care doresc săparticipe se pot înscrie fie prin e-mail, la adresa citeste.mures@gmail.com sau la numărul 0265 250773, fie chiar la Zanza Café & Lounge, în ziua maratonului.

„Totuşi vă recomandăm să vă anunţaţi participarea din timp deoarece nu veţi fi nevoit să aşteptaţi ca să citească persoanele care s-au înregistrat deja. La înregistrare ne interesează numele şi prenumele dvs., precum şi ora estimativă la care aţi dori să citiţi”, precizează cei de la Fundația Studium-Prospero.

Porivit organizatorilor, participanţii veniţi să citească la Zanza Café & Lounge vor completa un formular de înregistrare deoarece o fotografie a cititorului, însoţită de numele şi prenumele său, precum şi detalii despre pasajul citit şi autorul acestuia vor fi postate pe pagina de Facebook Citește-le Tîrgumureșenilor.

Maratonul de lectură „Citește-le Tîrgumureșenilor!/ Olvass fel Marosvasarhelyért!” din 15 și 22 ianuarie 2017 este organizat de Fundaţia Studium-Prospero, în parteneriat cu Rotaract Club Téka, Cluburile Rotaract Tîrgu Mureș, Teatrul Naţional Tîrgu Mureș, Universitatea de Arte Tîrgu Mureș, revisteleVatra, LitArt și Látó şi Biblioteca Judeţeană Mureş – Biblioteca TelekiTéka. De asemenea, evenimentul beneficiază de sprijinul Filialei Tîrgu Mureș a Uniunii Scriitorilor din România.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE