Sarea mărește riscul de hipertensiune și de maladii cardiovasculare Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Sarea mărește riscul de hipertensiune și de maladii cardiovasculare

O reducere cu 10% a consumului de sare ar putea permite salvarea a milioane de vieți, conform unui studiu publicat miercuri de revista British Medical Journal (BMJ), transmite AFP, conform AGERPRES. Oamenii de știință au calculat că declanșarea unor campanii guvernamentale ar putea reduce mortalitatea ridicată legată de consumul excesiv de sare pentru suma modică de 0,10 dolari de persoană. Foarte puține țări au evaluat costurile unei strategii publice vizând consumul de sare. Sarea mărește riscul de hipertensiune și de maladii cardiovasculare.
Majoritatea adulților depășesc consumul recomandat de sare pe zi, de maxim 2 grame, fapt care contribuie la producerea a aproximativ 1,65 milioane de decese anual, în lume, din cauza maladiilor cardiace, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE