Ce se întâmplă cu inculpatul în cazul uciderii medicului Benedek Orsolya? Justitie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 10015 Vizualizări

Ce se întâmplă cu inculpatul în cazul uciderii medicului Benedek Orsolya?

B. Sz. B, inculpatul în dosarul de omor al medicului anestezist Benedek Orsolya, a compărut joi, 12 ianuarie 2017, în fața instanței de judecată privind prelungirea măsurii arestării preventive. B.Sz.B a fost arestat preventiv în 17 decembrie 2016 după ce trupul neînsuflețit al medicului anestezist a fost găsit într-un cămin de apă din curtea unei case din comuna Corunca.

 

Completul de judecată a decis în Camera de Consiliu următoarele: “Admite propunerea procurorului şi, în consecință prelungește măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Bara Szabolcs Barna, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de omor, prev. și pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod penal cu reținerea art. 41 alin. 1 Cod Penal pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.01.2017 până la data de 14.02.2017, inclusiv. Respinge cererea inculpatului, formulată personal și prin intermediul avocatului desemnat din oficiu, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Despre măsura dispusă se va încunoştinţa administraţia locului de deţinere”.
Medicul dr. Benedek Orsolya, care activa în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, la Secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI), și-a pierdut viața în mod tragic, la vârsta de doar 32 de ani, în 11 decembrie, seara în care a fost văzută pentru ultima dată. Șase zile, familia sa a sperat că aceasta va reveni acasă, însă în 17 decembrie, corpul său neînsuflețit a fost găsit într-un cămin de apă, în curtea unei case din apropierea Școlii Gimnaziale din comuna Corunca, unde îl urmase pe cel care avea să îi răpească viața și în care avusese încredere.
“Conform concluziilor provizorii emise de Institutul de Medicină Legală, moartea victimei B.O.E. a fost violentă, aceasta s-a datorat asfixiei mecanice prin aspirat sânge în căile respiratorii și plămâni în condițiile unui traumatism cranio-cerebral cu fractură cominutivă de boltă și de bază craniană și hemoragie leptomeningiană. Leziunile traumatice tanatogeneratoare sunt în număr de două, obiectivate prin două plăgi contuze craniene, s-au putut produce prin mecanismul de lovire repetată cu corp dur, contondent, posibil de formă rotunjită și au legătură directă de cauzalitate cu decesul victimei”, a precizat la vremea respectivă Gheorghe Costea, șeful Secției Urmărire din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE