Home / Business / Salariul minim brut, majorat. Ce sancţiuni riscă angajatorii care nu respectă decizia

Salariul minim brut, majorat. Ce sancţiuni riscă angajatorii care nu respectă decizia

Distribuie

Guvernul a aprobat majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 1.450 lei lunar, începând cu data de 1 februarie 2017, pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună, reprezentând 8,735 lei/oră.

„Astfel, valoarea salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată crește cu 16% față de sfârșitul anului 2016, respectiv de la 1.250 de lei la 1450 de lei. Măsura va avea efecte pozitive asupra creșterii economice cu circa 0,2 puncte procentuale și asupra stimulării ocupării și reducerii muncii la negru. Totodată,  măsura  are un impact social important, asigurând creșterea nivelului de trai și reducerea decalajelor sociale”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel aprobat de Guvern, respectiv 1.450 lei lunar, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 300 lei la 2.000 lei.

 

 

De asemenea, verificati

Autospecială de aproape un milion de euro, pe lista de cumpărături de la Aeroportul ”Transilvania”

Distribuie Aeroportul Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș a demarat, în data de 5 aprilie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.