Baschetbalistele de la Sirius, învinse de fluctuații Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

Baschetbalistele de la Sirius, învinse de fluctuații

Echipa feminină de baschet UPM BC Sirius Târgu-Mureș a pierdut sâbătă seara partida disputată în etapa a XV-a a Ligii Naționale cu scorul de 78-68 (16-21, 20-10, 18-22, 24-15), în deplasarea de la Târgoviște, în fața formației locale CSM. Dâmbovițencele porneau drept mari favorite în fața noii promovate, dar au avut emoții serioase pentru a obține victoria. Echipa antrenorului Steff Zakariás a câștigat primul sfert la 5 puncte și al treilea la 4, dar a suferit din cauza fluctuațiilor în evoluții. Mult mai bine situate în clasament, cu doar 3 înfrângeri în actuala ediție a campionatului, târgoviștencele au fost surprinse de startul bun al mureșencelor. După un prim coș reușit de gazde, fetele de la Sirius au dominat primul sfert, având la un moment dat chiar un avantaj de 9 puncte. Mureșencele s-au menținut în avantaj pe parcursul întregii desfășurări a sfertului secund, dar în ultimul minut au cedat inițiativa. Gazdele au egalat la 31 cu 50 de secunde înaintea pauzei mari și au intrat la vestiare cu un avantaj de 5 puncte, în contul lor de această dată. Au fost peste două minute în care Sirius nu a mai înscris, cu un parțial de 10-0 pentru gazde.

 

Un nou final fără suflu pentru mureșence

Primele minute ale părții a doua au arătat o echipă mureșeană decisă și mult mai pragmatică. S-a reușit rapid egalarea și înainte de intrarea în a doua jumătate a sfertului trei Sirius avea 47-40, după o serie de coșuri reușite de Laudermill, Daniel și Lovász. Gazdele au revenit însă și finalul sfertului s-a derulat cu avantaj alternativ. La ultima pauză dâmbovițencele aveau avantaj minim pe tabelă (54-53). Startul ultimului act părea să aducă o victorie a mureșencelor, o surpriză dealtfel, dar Sirius a cedat spre final inițiativa. După ce la intrarea în ultima jumătate a actului orice coș putea schimba liderul, în ultimele minute mureșencele nu au mai reușit să țină pasul. Apărarea a fost mult prea ușor depășită, iar mingea nu a mai găsit coșul advers. CSM a reușit să se desprindă chiar la 12 puncte la intrarea în ultimul minut, diferență care era deja decisivă. BC Sirius a dovedit însă că se poate lupta de la egal la egal cu aproape orice adversară, dar lipsa unei bănci valoroase și-a spus din nou cuvântul, în ciuda faptului că și gazdele au punctat prin doar cinci jucătoare. Atuul acestora a fost în schimb mobilitatea sperioară, cu mult mai multe recuperări și combinații care au depășit apărarea.

Marcatoare:

CSM: Monique Coker 29 puncte (1×3), Cerrelle Poole 21 (3), Larisa Toma 18, Elena Dincă 6 (2), Porchia Green 4.

BC Sirius: Cherise Daniel 25 (2), Angel Robinson 17 (1), Tear A Lauremill 14 (2), Teonia McCune 7, Meszáros Kata 3, Lovász Izabela 2. Au mai jucat Alina Pop, Antonia Radu, Gál Emese și Lauren Gregory.

Mureșencele rămân pe penultima poziție în clasament și vor întâlni în etapa viitoare pe teren propriu formația CSM Satu Mare, partidă programată pentru sâmbătă, 21 ianuarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE