Home / Sanatate / Demersurile Sanitas au dus la eliminarea inechităților salariale din sistem

Demersurile Sanitas au dus la eliminarea inechităților salariale din sistem

Distribuie

Președintele Sindicatului Sanitas Târgu-Mureș, Ioan Popșor, a informat joi, 12 ianuarie, că datorită acțiunilor de protest de la sfârșitul anului 2016 s-a reușit eliminarea inechităților salariale din sistemul de sănătate. Ioan Popșor a anunțat că Sindicatul Sanitas Târgu-Mureș a trimis o serie de propuneri cu privire la noul regulament de sporturi, aflat în lucru.
„Datorită acțiunilor de protest de la sfârșitul anului 2016 desfășurate de către Federația Sanitas și implicit sindicatul nostru, când foarte puțini ne dădeau șanse de izbândă, zilele acestea culegem roadele. Astfel, datorită demersului Sanitas s-au adus o serie de modificări OUG 20/2016 prin care s-a reușit eliminarea majorității inechităților salariale prevăzute în actele normative anterioare. Procesul nu este încă definitivat, chiar vineri, 6 ianuarie 2017, la initiațiva Federației noastre, s-a mai promovat o Ordonanță de urgență prin care să dispară toate inechitățile salariale. În săptămânile următoare se lucrează la regulamentul de sporuri care va fi promovat prin Ordin al ministrului. Sindicatul nostru a trimis o serie de propuneri de modificare. Sperăm ca până în luna martie noul regulament de sporuri să intre în vigoare. Unul dintre cele mai mari câștiguri a fost faptul că am reușit ca sporurile permanente și nepermanente să fie calculate la salariul actual, nu la cel din anul 2009 cum se făcea în decembrie 2016”, a precizat președintele Sanitas Târgu-Mureș.
Acțiuni sindicale viitoare
Negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate și la nivel de unități, acolo unde este cazul, reprezintă acțiuni sindicale care vor avea loc în perioada următoare, a mai anunțat Ioan Popșor, care a afirmat că în urma demersurilor sindicatului, unele unități medicale au majorat valoarea tichetului de masă. „La sfârșitul anului trecut, sindicatul nostru, în urma modificării Legii 142/1998, a solicitat tuturor angajatorilor majorarea valorii tichetului de masă la 15 lei. Unele unități au răspuns pozitiv: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, iar de la celelalte așteptăm același lucru în cel mai scurt timp. Ne așteaptă în continuare acțiuni sindicale: negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, precum și la nivel de unități, acolo unde nu există contract colectiv de muncă, astfel încât drepturile dumneavoastră să fie respectate și vă așteptăm alături de noi. Deviza confederației noastre „Împreună suntem mai puternici” în aceste timpuri își arată din plin intelesul”, a arătat Ioan Popșor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.