Nu au fost raportate cazuri de gripă în județul Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Nu au fost raportate cazuri de gripă în județul Mureș

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Stelian Caraghiaur, medic specialist în cadrul Compartimentului de evaluare a factorilor de risc din mediul de viaţă şi muncă, a declarat luni, 16 ianuarie, că în acest sezon nu s-a raportat niciun caz de gripă în județul Mureș, însă a crescut numărul virozelor respiratorii și al pneumoniilor, faţă de perioada similară a anului trecut.

„În județul Mureș, nu s-a raportat niciun caz de gripă. În săptămâna 2-8 ianuarie, s-au înregistrat 4.525 de cazuri de viroze respiratorii, cu 48 de internări. În aceeași perioadă a anului trecut, s-au înregistrat 3.864 de cazuri, cu 44 de internări. În privința pneumoniilor, au fost înregistrate 1.240 de cazuri, cu 125 de internări. În aceeași perioadă a anului trecut, s-au înregistrat 1.150 de cazuri, cu 78 de internări”, a precizat dr. Stelian Caraghiaur.

Măsuri de prevenție
La nivel național, cazurile de gripă confirmate în laborator în acest sezon au crescut de aproape 60 de ori faţă de sezonul precedent, până în ianuarie fiind 230 de îmbolnăviri şi şase decese, faţă de patru în perioada similară a anului trecut şi niciun deces, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Din cauza gripei au murit patru femei și doi bărbați. Dintre aceștia, cinci au avut condiții medicale pre-existente. Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, pentru AGERPRES, că nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă la nivel național, ci despre manifestări de tip epidemic la nivel local, mai ales în partea de sud a țării, în special în București și Constanța. El a precizat că gripa este o infecție care se răspândește în general pe cale aeriană, prin intermediul mâinilor murdare. „Mâinile se contaminează ușor și virusul gripal se poate răspândi foarte ușor prin intermediul mâinilor. De aceea este recomandat, ca măsură de prevenție, spălatul mâinilor. Alături de măsuri igienice, cum ar fi utilizarea batistelor de unică folosință, și măsuri generale, cum ar fi evitarea aglomerației, a zonelor unde riscul de îmbolnăvire este mai mare”, a arătat Alexandru Rafila.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE