Home / BC Mures / BC Mureș a cedat și a cincea partidă din Europe Cup

BC Mureș a cedat și a cincea partidă din Europe Cup

Distribuie

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut şi partida din cadrul etapei a V-a din grupa K a competiției continentale FIBA Europe Cup disputată miercuri seata în Turcia, scor 100-79 (33-20, 18-18, 32-19, 17-22) pentru gazdele de la Gaziantep. Mureșenii erau deja eliminați, doar prima clasată urmând să se califice pentru faza eliminatorie a competiției și s-a prezentat cu un lot incomplet. Goran Martinic și Alin Borșa au rămas acasă din motive medicale, iar Lazar Laszlo nu a evoluat, nefiind refăcut complet după o accidentare

În aceste condiții, turcii nu au avut emoții în obținerea victoriei. Mureșenii au făcut față adversarei doar în primele minute, când s-au aflat de două ori la conducere: 4-3 după primul minut cu coșul lui Kalve și cu 9-8 în al treilea minut, printr-o „treiță” reușită de Djapa. A fost dealtfel un joc de excepție la acest capitol, în care cele două formații au reușit împreună nu mai puțin 31 de coșuri din afara semicercului de 3 puncte, cu un scor de 18-13 în favoarea echipei turce. Până la prima pauză gazdele au reușit să se desprindă până la 10 puncte, dar și BC Mureș a avut minute bune în care s-au apropiat până la 5 puncte, prin Mohammed, Gajovic și Andrei. Gaziantep a avut un final mai bun de sfert, pe care l-a încheiat cu un avantaj de 13 puncte.

 

Avantajul startului s-a dovedit decisiv

Următoarele trei sferturi s-au scurs practic fără istoric. Mureșenii au reușit să încheie la egalitate sfertul doi și l-au câștigat pe ultimul la 5 puncte, dar avantajul gazdelor s-a menținut permanent în jurul a 15 puncte, ajungând în unele momente până la 18. La adăpostul acestui avantaj, turcii au evoluat fără emoții și și-au permis să arunce de 40 de ori de la distanță, încheind jocul cu un procentaj de 45%. BC Mureș a fost superioară la acest capitol, dar numai în procentaj, deoarece au reușit cele 13 coșuri de 3 din 28 de tentative. Cea mai mare diferență înregistrată pe durata partidei a fost de 25 de puncte, o diferență care a permis gazdelor să joace degajat, ca și elevii antrenorilor Szaszgaspar și Trif dealtfel, care nu aveau nimic de pierdut.

Marcatori:

Gaziantep: Denmon- 26 de puncte (6×3), Jefferson 17 (1), Ruzic 12 (2), Balazic 11 (2), Cherry 9 (1), Rautins 8 (2), Erol 6 (1), Sungur 6 (2), Eryuz 5 (1)

BC Mureș: Mohammed 23 (3×3), Popescu 14 (4), Gajovic 12 (1), D. Andrei 11 (3), Djapa 10 (1), Kalve 9 (1). Au mai jucat Sánta, Cioacătă și Engi

BC Mureș rămâne singura din grupă care nu a obținut vreo victorie și vor susține ultimul meci miercuri, 25 ianuarie, de la ora 19.00, pe teren propriu cu suedezii de la Södertälje Kings. În aceeași zi, în Turcia, Gaziantep se va înfrunta pentru prima poziție cu echipa franceză Elan Chalon. Înainte de această ultimă etapă „tigri” vor susține duminică, 22 ianuarie, de la ora 20.00, partida din cadrul etapei a XVII-a a Ligii Naționale, la Timişoara, cu echipa locală BC SCM, meci transmis în direct de Digisport.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.