Împreună pentru copiii cu cancer de 10 ani Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 443 Vizualizări

Împreună pentru copiii cu cancer de 10 ani

Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, Școala Populară de Arte și Consiliul Județean Mureș organizează sâmbătă, 18 februarie, la ora 18.00, la Palatul Culturii, evenimentul caritabil „One Up Show”, prin care se va marca Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. Participanții se vor putea bucura de muzică și dansuri populare, muzică ușoară și momente cu influență etno. De asemenea, vor putea dona în sprijinul copilașilor suferinzi.

Campania „One Up”, de conștientizare a societății despre problematica copilului cu cancer, a fost lansată în luna februarie a anului trecut de către Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”.
De altfel, Asociația „Little People” va derula, în perioada 4-15 februarie, campania de conștientizare „Zilele Bandanei”, eveniment care marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului și Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității.
„Suntem Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer” din Târgu-Mureş, o organizaţie cu caracter umanitar, nonprofit, apolitică şi nonguvernamentală. Scopul principal este ajutorarea copiilor bolnavi de cancer şi finanțarea/sponsorizarea Compartimentului de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu-Mureş, aici sunt trataţi copii din judeţul Mureş şi alte judeţe din ţară. În 4 februarie este Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului și în 15 februarie marcăm Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. Din acest motiv, în luna februarie asociația noastră va desfășura campania „One Up”, adică „Plus Unu”, idee inspirată din jocul Mario, când se primește încă o viață. În cadrul acestei campanii, vom avea diverse activități cu copiii bolnavi și familiile lor, precum și activități de informare și conștientizare a publicului despre această problematică și implicare în activități de strângere de fonduri”, a precizat Gabriela Farczádi, președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”.

gabriela impreuna pentru copiii cu cancerZece ani de activitate
Anul acesta, asociația împlinește 10 ani de activitate. Povestea asociației a început timid în anul 2007, când părinții unui copil supraviețuitor de cancer au decis că trebuie să înființeze o astfel de organizație. De la un an la altul, asociația a crescut, iar reprezentanții acesteia au reușit să dezvolte proiecte mai mici și mai mari în beneficiul copiilor bolnavi și al familiilor lor. Scopul principal al asociației este de a susține copiii diagnosticați cu leucemie și cancer.
Mureșenii care doresc să sprijine activitățile și proiectele asociației pot redirecționa 2% din impozitul pe venit. Detalii suplimentare pot găsi pe pagina de Facebook a asociației, la adresa de e-mail: asociatiaipcc@gmail.com sau la numerele de telefon: 0751-090.325 și 0751-013.711.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE