Alte trei persoane au murit din cauza gripei Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 597 Vizualizări

Alte trei persoane au murit din cauza gripei

Trei persoane au murit din cauza gripei în săptămâna 9-15 ianuarie, potrivit unei informări publicate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, informează AGERPRES.
„Au fost înregistrate 3 decese noi la cazuri de infecție respiratorie acută severă confirmate cu virus gripal, din care 2 cu tipul A, subtip H3N2 și unul cu tipul A, nesubtipat. Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 9, din care 8 cu tipul A, subtip H3N2 și unul cu tipul A, nesubtipat”, informează sursa citată.
Dintre cele 9 persoane decedate 5 sunt femei și 4 bărbați. Potrivit INST, 8 persoane decedate au avut condiții medicale pre-existente. Nicio persoană care a murit din cauza gripei nu fusese vaccinată. „La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 101.626, cu 43,1% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (71.003) și cu 15,1% mai mare comparativ cu cel întregistrat în săptămâna anterioară (88.286)”, precizează INSP.
Până la 15 ianuarie au fost vaccinate antigripal 475.618 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, dr. Stelian Caraghiaur, a declarat joi, 19 ianuarie, că în săptămâna 9 – 15 ianuarie s-au înregistrat 5.252 cazuri de viroze respiratorii în județul nostru, cu aproximativ 730 mai multe cazuri decât în săptămâna anterioară. Conform medicului, în județul Mureș nu s-a raportat, în acest sezon, niciun caz de gripă. „În săptămâna 9 – 15 ianuarie, am avut confirmate 5.252 cazuri de viroze respiratorii, cu 52 de internări, față de săptămâna anterioară de raportare, când s-au raportat 4.525 de cazuri, cu 48 de internări. Așadar, avem o creștere destul de mare a virozelor respiratorii. În ceea ce privește cazurile de pneumonie, s-au raportat 1.269, cu 115 internări. Până acum nu s-a raportat niciun caz de gripă în județul Mureș. Până la ora actuală, sunt vaccinate 11.844 de persoane”, a precizat dr. Stelian Caraghiaur.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE