Urgență pentru sălile de sport, după ce CS Olimpic a denunțat triplarea sumelor de plată Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 2180 Vizualizări

Urgență pentru sălile de sport, după ce CS Olimpic a denunțat triplarea sumelor de plată

Claudiu Evi și Mihaela Evi, vicepreședinți și antrenori ai Clubului Sportiv Olimpic, club de handbal, au răbufnit aseară pe rețeaua de socializare Facebook legat de triplarea sumelor de plată pentru închirierea sălii de sport de la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu unde se antrenează de 8 ani. CS Olimpic are în acest moment în jur de 150 de sportivi din care 90 legitimați la FR Handbal, cuprinși în mai multe grupe cu volume diferite de ore de antrenament în sală, în total 75 de ore/lună. Pentru o oră de antrenament, clubul ar fi trebuit să achite 128 de lei/oră, însemnând 43 de lei – suma destinată plății utilităților consumate (curent, apă, gaz), care se virează la primărie, care achită utilitățile pentru sală, respectiv 85 lei – suma care reprezintă chiria efectivă pentru sală, care constituie venituri pentru școală. 
„Din 2009 încoace, cu acordul directorilor și consiliilor de administrație care s-au perindat la conducerea școlii, am achitat doar partea de utilități care este stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local și nu poate fi subiectul unei negocieri, și de comun acord am mai făcut una-alta pentru școală în compensație (de ex: am plătit mobilierul din sala profesorală, ne-am ocupat de sala de sport, am pus plase, am reparat porțile, lavabil pentru vestiare, pentru școală, etc). În luna septembrie 2016, s-a schimbat direcțiunea școlii (n.red. Mimi-Ionică Cuciurean, director), noi am continuat să intrăm în sală după programul stabilit, cu acordul conducerii școlii, iar în 20 decembrie am fost chemat la școală și am primit notificarea prin care ni se solicită să plătim tariful integral pentru perioada septembrie-decembrie, în condițiile în care nu a fost înregistrat niciun contract cu școala pentru perioada respectivă. Mai mult, ne-a fost interzis accesul în sală până la achitarea sumei și semnarea unui contract la noul preț. Am încercat în nenumărate rânduri să îi explicăm situația doamnei directoare și chiar să negociem un tarif mai mic, dat fiind numărul mare de ore închiriate lunar și faptul că mulți sportivi sunt elevi ai școlii conduse de dânsa, dar ne-am lovit de refuzurile categorice ale acesteia. Ulterior, am expus situația reprezentanților primăriei. Au încercat să discute la școală, dar nu au reușit să o înduplece pe doamna de chimie, zic ei.
În oraș, cluburile sportive au tarife diferențiate în funcție de relațiile pe care le au: unii plătesc utilități, alții și câte puțin din chirie și alții integral. După influență și după susținerea politică. Ideea e că, brusc, dacă acceptăm acest tarif, chiria sălii crește cu vreo 5.000 lei lunar. Doamna director zice că nu o interesează „afacerea” Olimpic. Oricum am face calculele, nu putem și nu vrem să facem sport în Tîrgu Mureș, solicitând o cotizație lunară nejustificat de mare, doar pentru a acoperi o chirie a unei săli de sport. Nu am implicat politicul niciodată în activitatea noastră și poate că asta a fost greșeala noastră. Vrem doar să facem handbal în condiții decente în Tîrgu Mureș”, a scris Claudiu Evi.
Mihaela Evi a subliniat în postarea sa că CS Olimpic a adus cinci titluri naționale la handbal în Tîrgu Mureș, iar acum soarta sportivă a 150 de copii e în joc pentru că un director implicat politic a majorat de trei ori chiria.
„Oare n-am votat cu cine trebuie? Cine vrea în sală în locul nostru? Sau pe cine am deranjat? De 5 ori CAMPIOANE NAȚIONALE! Chiar nu vă spune nimic, domnilor? Orașul ăsta nu ne-a meritat niciodată. Așadar, îmi iau copiii și plec sau luăm atitudine?!”, a mai scris Mihaela Evi.

 
Reacție din Primăria Tîrgu Mureș

 

Claudiu Maior, consilierul local al primarului Dorin Florea, a avut astăzi o reacție, fără a menționa situația Clubului Sportiv Olimpic, dar lucrurile se cam leagă.
Aceasta a comunicat pe pagina de FB personală că: „Executivul Primăriei Tîrgu Mureș va propune la prima ședință de Consiliu Local o hotărâre care să stabilească cuantumul chiriilor pentru sălile de sport. Există în prezent o hotărâre de Consiliul Local care prevede taxa lunară pentru utilități. Această taxă este în medie de 45 de lei/oră în funcție de dimensiunea sălilor de sport. Executivul primăriei va solicita consiliilor de administrație din cadrul unităților de învățământ, ca atunci când stabilesc taxele pentru închirierea sălilor de sport, să nu depășească valoarea taxelor pentru utilitățile stabilite prin HCL. Acest material va fi propus în regim de urgență la prima ședință de Consiliu Local”.
L. V.
sursa foto: contul de FB al Mihaelei Evi

 

P. S. Acum cred că e retoric să ne întrebăm de ce nu există aceleași tarife pentru toate sălile de sport…

 

În al doilea rând, la fel de retoric, oare cum ajung directorii de școli să decidă asupra domeniului public arbitrar…

 

În al treilea  rând, de asemenea, retoric într-o țară cu un grad de obezitate dramatică în rândul copiilor și cu mortalitate ridicată din cauza bolilor cardio-vasculare, mă întreb dacă sportul nu ar trebui să fie o prioritate națională…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • inainte de a fi director ,profesor,fie el si de chimie,se presupune ,ca o conditie „sine qua non”sa fii pedagog,sa constientizezi marele beneficiu ce-l aduce o efuziune juvenila,fie ea culturala (cor,dans,etc),fie ea sportiva (all of kind),mai ales cind activitatea atrage sute de copii,cind are rezultate si mobilizeaza alte sute de copii prin exemplu.Acum,in aceste situatii, se impune o reactie a Consiliului Local,dar binenteles ascultind „The other side of the door” si nu m-ar mira defel ca directoarea sa fi actionat in baza unui HCL…..

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE