Eșec cu un sfert doi ratat pentru baschetbalistele de la Sirius Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

Eșec cu un sfert doi ratat pentru baschetbalistele de la Sirius

În etapa a XVI-a A Ligii Naționale de Baschet Feminin, UPM BC Srirus Târgu-Mureș a pierdut întâlnirea de pe teren propriu cu CSM Satu Mare, scor 81-91, pe sferturi: 18-20, 11-26, 28-27, 24-18. Jocul a început echilibrat, cu un prim sfert în care cele două echipe s-au aflat pe rând la conducere. Sătmărencele au înscris primul coș, dar Sirius a preluat conducerea cu 5-2, prin Robinson și Lovasz, a doua cu un coș de 3 puncte. Au urmat cinci puncte ale oaspetelor, dar la intrarea în a doua jumătate a sfertului mureșencele au reușit să se desprindă la 15-9. Sătmărencele au reușit să egaleze la 18 în ultimul minut și se părea că la prima pauză scorul va fi unul de egalitate. După un fault ofensiv făcut de Teonia McCune, aceasta a mai comis unul cu 3 secunde înainte de final și Baltic a transformat cele două aruncări libere.
Debutul sfertului secund a dat impresia că jocul va fi la fel de echilibrat și în actul doi. Angel Robinson a egalat, iar Tear A Laudermill și-a readus echipa în avantaj. Oaspetele au răspuns cu 5 puncte prin Olah și Reed și au trecut din nou la conducere. Robinson a egalat la 25 cu o „treiță”, dar gazdele n-au mai reușit să înscrie niciun coș mai bine de patru minute, perioadă în care sătmărencelor le-a ieșit totul, cu o serie de 14 puncte. Până la pauza mare pentru Sirius a mai înscris un coș Lauren Gregory, dar oaspetele au mai pus alte 7 puncte în cont. La vestiare s-a intrat cu un avantaj de 17 puncte, după două libere transformate de Robinson.
Cursă de urmărire ratată
Acesta avantaj s-a dovedit până la urmă decisiv, deși mureșencele s-au străduit să revină. Sătmărencele au reușit în sfertul trei să se desprindă chiar la peste 20 de puncte (48-69) spre finalul sfertului trei. Ultimul minut al sfertului avea să-i aparțină lui Cherise Daniel, cea care avea să devină din nou principala marcatoare a echipei. Mureșencele au câștigat sfertul la limită, dar diferența era la fel de greu de recuperat. În prima jumătate a ultimului act însă, cu reușitele lui Meszaros Kata, Laudermill și Gregory, Sirius a reușit să se apropie la doar 7 puncte. Aceeași diferență s-a înregistrat și la intrarea în penultimul minut, când s-a consumat o fază care putea fi decisivă. La o minge pierdută de oaspete prin Adina Pop, care a jucat în urmă cu câțiva ani la Târgu-Mureș, aceasta a impiedicat-o pe Daniel să plece pe contraatac, americanca a ripostat și arbitrii au luat o decizie discutabilă: au dictat greșeală personală ambelor echipe, oferind oaspetelor mingea. Astfel, cursa de urmărire care părea că va avea un final fericit pentru gazde, a fost ratată, deși Daniel reușise să reducă din nou diferența la doar 6 puncte înainte de intrarea în ultimul minut (81-87). Precipitarea din ultimele secunde, când gazdele forțau aruncările de 3 puncte a făcut ca diferența să crească din nou, sătmărencele reușind să-și mai pună 4 puncte în cont.
BC Sirius ocupă în continuare penultimul loc, cu 3 victorii și 13 înfrângeri și în etapa viitoare vor evolua tot pe teren propriu, cu Phoenix Galați, formație clasată pe locul 5, cu 8 victorii și tot atâtea eșecuri.
Marcatoare:
UPM BC Sririus: Daniel 25 (3×3), Gregory 19 (4), Robinson 13 (1), Laudermill 11 (1), Meszaros 8, Lovasz 5 (1). Au mai jucat Antonia Radu, Alina Pop și McCune.
CSM: Reed 25, Baltic 25, Olah 21 (3), Tavic 10 (2), Batey 8, Adina Pop 2.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE