BC Mureș, fără replică pe Bega în fața „leilor” BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

BC Mureș, fără replică pe Bega în fața „leilor”

După seria pozitivă de patru victorii în campionatul intern, echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut duminică seara întâlnirea disputată în deplasare la BC Timișoara, în cadrul etapei a XVII-a a Ligii Naționale. Bănățenii au controlat cu autoritate întâlnirea și s-au impus cu 91-72 (23-14, 26-18, 23-16, 19-24). Întâlnirea era una importantă pentru consolidarea unui cât mai bun loc pentru turneul play-off, mureșenii având înaintea jocului o înfrângere mai puțin decât „leii bănățeni”. Cu lotul complet, dar abia reveniți din Turcia, unde au suferit a cincea înfrângere din tot atâtea jocuri în cadrul grupei din FIBA Europe Cup, „tigrii” nu au găsit soluții în fața unei echipe mai motivate și mult mai eficientă. Gazdele au dominat la toate capitolele, în ambele faze ale jocului. Bănățenii au început bine partida și s-au desprins în câteva rânduri până la 9 puncte încă din primul sfert. BC Mureș a reușit o singură dată în al doilea minut să egaleze, la 3, cu reușita lui Gajovic, care a anulat coșul lui Flowers. Timișorenii au reușit o serie de 8 puncte, menținându-se în permanență în avantaj. În al doilea sfert au mărit avantajul până la 17 puncte, diferență cu care au și intrat la pauza mare. Pe parcursul actului doi, mureșenii au reușit să se apropie totuși până la 7 puncte, 33-26 la jumătatea sfertului, dar n-au rezistat finalului mai bun al gazdelor. Înaintea încheierii reprizei, „tripla” lui Komatina a mărit avantajul la 19 puncte, dar Mohammed a beneficiat de două libere care au refăcut handicapul la 17. Acelea au fost însă singurele puncte ale jucătorului mureșenilor pe parcursul întâlnirii.

 

Fără replică după pauză

Așteptata replică a echipei aflate în dezavantaj nu s-a produs. Timișorenii au mărit diferența până la 25 de puncte imediat după revenirea de la vestiare și până la ultima pauză au ținut distanța față de adversar. Înaintea ultimului act soarta partidei era deja decisă, „leii” având 24 de puncte în fața „tigrilor” (72-48). Unul dintre cheile întâlnirii a fost anihilarea principalilor „lunetiști”. Aceasta a făcut ca diferența să ajungă la 27 de puncte după alte trei minute, după care gazdele și-au pemis un final mai relaxat. BC Mureș a micșorat diferența la „doar” 20 de puncte prin Martinic și au stabilit scorul final tot cu un coș de 3 puncte reușit de Gajovic, cel care înscria la fel și în debutul partidei. Mureșenii se mențin totuși fără emoții pe locul 7, penultimul din cele care asigură participarea în play-off, prima din afara acestor locuri având cu 4 înfrângeri mai mult. În etapa viitoare vor avea o misiune mai ușoară, tot pe teren propriu, cu ultima clasată, Municipal Olimpic Baia Mare. Până atunci însă, vor susține și ultima partidă din cadrul grupei K a competiției continentale, pe teren propriu. Aceasta va avea loc miercuri, 25 ianuarie, de la ora 19.00, cu formația suedeză Södertalje Kings.

Marcatorii în jocul de la Timișoara:

BC Timișoara: Jeremic 22 (2×3), Komatina 16 (1), Flowers 15 (3), Drăgușin 10, Popa Calotă 10 (2), Rambo 6 (2), Diaz 6, Andrieș 6 (2)

BC Mureș: Gajovic 18 (3), Dapa 16 (3), Martinic 13, Kalve 9, Lazar 9, Santa 4, Mohammed 2, Andrei 1

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE