Dacă va fi finalizată pista, WIZZ Air se întoarce, potrivit CJ Administratie
  • redactia
  • 3 comentarii
  • 3606 Vizualizări

Dacă va fi finalizată pista, WIZZ Air se întoarce, potrivit CJ

Conducerea Consiliului Județean Mureș (CJ), prin Biroul de Presă, a informat în cursul zilei de astăzi că a purtat discuții cu reprezentanții WIZZ Air în ceea ce privește reluarea operării curselor de pe Aeroportul Internațional Transilvania Tîrgu Mureș. Potrivit CJ, mesajul este destul de clar: dacă va fi finalizată reconstrucția pistei, WIZZ Air va opera, din nou, de la Tîrgu Mureș.
„În cursul săptămânii trecute, Consiliul Județean Mureș a discutat cu reprezentanții Wizz Air, companie aerienă cu care avem un parteneriat de mai mult de 10 ani și cu care am dori să continuăm buna cooperare până în prezent. În cadrul întâlnirii președintele Consiliului Județean, Peter Ferenc, a informat în detaliu reprezentantul Wizz Air despre situația economică și juridică actuală a Aeroportului Transilvania și a prezentat planul de renovare a pistei. În cadrul reuniunii, reprezentantul Wizz Air ne-a informat despre planurile companiei aeriene și a asigurat Consiliul Județean că, în cazul în care reconstruirea pistei va fi finalizată până la sfârșitul anului, Wizz Air reia zborurile de la Tîrgu-Mureș. „Consiliul Județean Mureș păstrează o legătură continuă cu reprezentanții companiei aeriene și suntem încrezători că vom deschide Aeroportul înainte de sfârșitul anului și că vom primi din nou cursele Wizz Air la Tîrgu Mureș” – a declarat după întâlnire președintele Consiliului Județean, Peter Ferenc”, se arată într-un comunicat de presă al CJ.
Lucrările de reabilitare a pistei de la Aeroportul Internațional Transilvania costă 77 de milioane de lei pe baza calculelor preliminare. Conform master planului de transport în vigoare județul Mureș nu are dreptul de a atrage fonduri UE pentru dezvoltarea aeroportului numai după anul 2021, astfel Consiliul Județean Mureș va realiza investiția din resurse proprii, prin contractarea unui împrumut.
Conducerea companiei aeriene WIZZ Air, singurul operator de pe aeroportul mureșean, a decis în noiembrie anul trecut să suspende cursele de la Vidrasău, acestea fiind preluate de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca.

Alte informați găsiți aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici și aici

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE