Home / Sport / Fotbalul i-a ținut uniți pe cei care au jucat din pasiune

Fotbalul i-a ținut uniți pe cei care au jucat din pasiune

Distribuie

A devenit deja tradiție întâlnirea mai multor componenți ai echipelor mureșene de fotbal din deceniile trecute care acum activează în cadrul echipei Apollo Old Boys și sunt născuți în luna ianuarie. Într-un cadru care era în anii trecuți mai restrâns, cei patru dintre componenții acestei echipe s-au întâlnit alături de o mulțime de foști colegi pentru a sărbători la un local din Târgu Mureș. Între aceștia se leagă o prietenie veche de peste 30 de ani, secretul acesteia fiind faptul că ei jucau fotbal din pasiune, dar majoritatea erau jucători renumiți și foarte iubiți în oraș. Această prietenie s-a menținut de-a cursul anilor, mulți dintre ei fiind și coechipieri în campionatul de old boys din Complexul Weekend, unde au câștigat de mai multe ori campionatul.

 

Cine sunt cei patru sărbătoriți?

Evident, alături de ei s-au aflat alți numeroși prieteni, doar oameni din lumea fotbalului, majoritatea nume cunoscute în rândul microbiștilor. Cei patru sunt: Márton Géza (64 ani) a început fotbalul la Dermagant, apoi a trecut la Viitorul Prodcompex. În 1974 s-a transferat la Viitorul Gheorgheni, unde în 6 ani a jucat în Divizia C si B, apoi 2 ani la Rapid Miercurea Ciuc (Divizia C), iar la apusul carierei a jucat la Ilefor Târgu Mureș pîna la vîrsta de 39 ani.

Emil Nae, zis Bebe (66) s-a format la juniorii ASA, apoi trecut la Electromureș, de unde s-a transferat la Rapid Miercurea Ciuc (Divizia C), revenind pe urmă la Electromureș. În ultimii ani ai carierei fotbalistice a jucat la Gornești, în Campionatul Județean, unde a avut coechipieri printre alții pe Ioan Aszalos (Metalotehnica), Ioan Berekméri (Gornești) și regretatul Ludovic Olasz.

Marinică Ormenișan (60) a fost un jucător serios și muncitor la IRA, iar la finalul carierei a jucat în Divizia Județeană la Cora Trade Sâncraiu de Mureș si Scorillo Sântana de Mureș.

Al patrulea este dealtfel unul care a absentat din motive personale, Ioan Nicolae Miculi (62), care în cursul anilor ’70 și începutul anilor ’80 a fost jucător determinant al echipei Electromureș. Pe lângă acești patru foști-actuali fotbaliști s-a alăturat de această dată și Andrei Galamb (47), care a jucat la Viitorul Târgu Mureș, iar de ani de zile se dedică minifotbalului. La petrecerea de aniversare, au participat pe lîngă aniversanți o mulțime de alți foști jucători, mai mult sau mai puțin cunoscuți: Gheorghe Kanyaró (Lemnarul, Știința Medicina, Voința Reghin), Ioan Fodor (AS Armata, Steaua), Ioan Aszalos (Metalotehnica, Viitorul Gheorgheni), Iosif Ruszi (Chimica Târnăveni, Viitorul Gheorgheni),  Mircea Pop (ASA juniori, Sănătatea Târgu Mureș), Anton Turc (Viitorul Prodcomplex), Lázár Dominic (Elektromureș juniori, Școala Sportivă), Tamási Ferenc (Fabrica de Zahăr, Mobila Sovata), Iosif Tolvaj (IRA), Ioan Puji-Nani (Elektromureș), Ördögh Attila junior (ASA junior, Miercurea Nirajului), Kiss Albert (ASA juniori), Alexandru Cioloboc (ASA juniori, Viitorul Gheorgheni, Știința Medicina), Alexandru Márton (Dermagant, Metalotehnica), Tibor Muntean (Metalotehnica), Gheorghe Kun (Metalotehnica, Electromures), Surányi Béla (ASA juniori, Viitorul Gheorgheni), Alexandru Kelemen (Gloria, Imatex), Ioan Man (Chimica Târnăveni, Metalotehnica), Gheorghe Iernean (Metalotehnica, Ujecoop), Böjte Attila (Viitorul Târgu Mureș, Sărățeni, Délegyháza-Ungaria), Czimbalmos Ferenc (Stăruința Ernei, Sîngeorgiu de Mureș), dar și Tóth Márton, Soós Levente, Petrică Măldărășan și Kovács Károly, aceștia din urmă în calitate de prieteni cu foștii fotbaliști.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.