BC Mureș încheie grupa din Europe Cup cu victorie BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 140 Vizualizări

BC Mureș încheie grupa din Europe Cup cu victorie

În ultimul meci din cadrul competiției continentale FIBA Europe Cup la baschet masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a învins miercuri seara pe teren propriu formația suedeză Södertalje Kings cu scorul de 84-77 (26-14, 20-20, 17-21, 21-22).

A fost prima victorie din grupa K pentru echipa antrenorilor Szászgáspár Barnabás și George Trif, care încheie pe ultima poziție grupa din faza a doua a competiției, după ce au cedat în jocul tur din Suedia la o diferență de 20 de puncte (68-88). Calificată pentru faza următoare este echipa franceză Elan Chalon, care deși învinsă în Turcia cu 92-80 de Gaziantep, s-a clasat pe prima poziție la coșaveraj.

În jocul de miercuri mureșenii au câștigat doar primul sfert, în urma căruia diferența de 12 puncte s-a dovedit decisivă. Prima jumătate a sfertului unu a fost echilibrată, în care cele două echipe s-au aflat cu schimbul la conducere. Oaspeții au avut 3-0 și 7-5, dar mureșenii au reușit să se desprindă în ultimele trei minute până la 20-11. După încercarea de revenire a suedezilor, cei doi Goran, Gajovic și Martinic au refăcut diferența la 10 puncte, iar Alin Borșa a stabilit scorul primului act în ultima secundă.

 

„Tigrii” au rezistat elanului nordicilor

 

În primele minute ale actului doi diferența a ajuns la 14 puncte după coșurile lui Sánta Szabolcs și Martinic. Oaspeții au redus până la 7 puncte handicapul, dar reușita lui Cioacătă a dus scorul la 44-29. Sfertul s-a încheiat la egalitate, astfel încât la pauza mare s-a intrat cu aceeași diferență de 12 puncte. După revenirea de la vestiare, Lázár László și Gajovic au mărit avantajul până la 17 puncte, apoi Dalibor Djapa până la 19, cea mai mare înregistrată pe parcursul întâlnirii. BC Mureș putea în schimb să treacă peste cele 20 din tur. Jocul nu avea dealtfel nicio miză, în joc fiind mai degrabă imaginea. Finalul sfertului a aparținut suedezilor, care s-au apropiat până la ultima pauză la doar 8 puncte (63-55). Victoria mureșenilor a început să fie periclitată în a doua jumătate a ultimului sfert. Oaspeții s-au apropiat la doar 4 puncte la jumătatea actului, după care două coșuri reușite de Spires, apoi de Lindstrom au redus-o la doar o posesie și cu un coș de 3 chiar puteau trece în avantaj. Două libere și încă un coș al lui Borșa, urmat de o „treiță” reușită de Dragoș Andrei au dus scorul la 80-71. Gajovic și Martinic au adus liniștea când au refăcut diferența la 10 puncte la intrarea în ultima jumătate de minut. „Tigrii” încheie totuși competiția cu fruntea sus. Deși se află pe ultima poziție și sunt frământări din cauza problemelor financiare, au reușit o calificare în faza a doua a competiției, obiectiv care nu făcea parte din planurile clubului.

Cei mai buni jucători ai mureșenilor au fost Martinic, cu 23 de puncte (1×3) și 10 pase decisive și Gajovic, cu 19 puncte și 7 recuperări. Ceilalți marcatori ai echipei au fost: Dani Popescu 3 (1), Cioacătă 3 (1), Sánta 4, Djapa 11 (3), Borșa 6, Lázár 6, D. Andrei 9 (3). A mai jucat Kalve.

Principalul marcator de la suedezi, Lindstrom a reușit și el tot 23 de puncte și a fost singurul care a înscris din afara semicercului de 3 puncte, cu 5 reușite. Cealalți care au înscris de la oaspeți au fost: Massamba 14, Johnson 6, Spires 9, Ramstedt 8, Kurbas 8, Bizaca 4, Sjolin 3, Lejasmejers 2.

 

Foto: Csaba TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE