Home / Slider / Peste 16.000 de acte de stare civilă verificate anul trecut
stare civila

Peste 16.000 de acte de stare civilă verificate anul trecut

Distribuie

 

16.761 acte de stare civilă au fost verificate în cursul anului trecut.  Acțiunile de control au fost efectuate de consilieri ai Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Mureș

În cursul anului trecut, la Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (DJEP) Mureș s-au organizat echipe de control formate de regulă din 2-3 consilieri care s-au deplasat la primăriile municipale, orăşeneşti şi comunale în baza graficelor de deplasare şi a planurilor de control şi au procedat la verificarea activităţii desfăşurate pe linie de stare civilă de către aceste structuri, verificându-se activitatea de la ultimul control şi până în prezent.

Potrivit raportului de activitate din anul 2016 prezentat de DJEP Mureș, au fost efectuate 115 controale de fond, din care 17 la municipii şi oraşe, Tîrgu Mureş, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Sovata, Iernut, Ungheni, Sângeorgiu de Pădure, Sărmaşu, Miercurea Nirajului, şi 98 la comune. La Primăriile Iernut, Aţintiş, Corunca, Rîciu, Gorneşti, Crăciuneşti, Bălăuşeri, Ibăneşti, Crăieşti, Glodeni şi Veţca, odată cu activitatea de îndrumare şi control s-a desfăşurat şi predarea-primirea activităţii de stare civilă unui alt funcţionar public, numit prin dispoziţia primarului.

Cu ocazia desfăşurării acţiunilor de control, s-a verificat modul de întocmire a 16.761 acte de stare civilă, din care 6.369 acte de naştere,  2.950 acte de căsătorie și 7.442 acte de deces. Au format obiectul acţiunilor de control şi eliberarea de către ofiţerii de stare civilă a unui număr de 30.223 certificate de stare civilă, din care 15.548 certificate de naștere, 5.275 certificate de căsătorie, 9.400 certificate de deces.

Ofiţerii de stare civilă au eliberat un număr de 246 extrase multilingve de pe actele de stare civilă, din care 155 de naştere, 59 de căsătorie, 32 de deces. De asemenea, au fost controlate activităţile referitoare la înregistrarea a 33 adopţii și a 119 acte de naştere tardive și transcrierea a 863 de certificate/extrase obţinute de cetăţenii români aflaţi în străinătate. Tot în aria acțiunilor de control au intrat 12.805 comunicări de menţiuni, 843 sentinţe civile rămase definitive, 44 divorţuri administrative,  26 anulări de acte, 25 rectificări de acte de stare civilă. În timpul controalelor s-au constatat atât aspecte pozitive, cât şi neconformităţi. La finalul activităţilor s-au întocmit procese-verbale de control, prin care au fost stabilite un număr 273 de măsuri în scopul remedierii deficienţelor constatate, termene de realizare şi persoane responsabile cu ducerea la îndeplinire.

În cursului anului 2016 la nivelul celor 102 U.A.T. s-au înregistrat un număr de 17.038 acte de stare civilă, din care 6.516 acte de naştere, 3.059 acte de căsătorie, 7.463 acte de deces.

La nivelul serviciului de stare civilă s-au executat comunicări de menţiuni operate la exemplarul II, din cele 22.667 menţiuni intrate, fiind operate toate.

Totodată a fost parcursă procedura legală în vederea avizării rectificării pentru un număr de 241 acte de stare civilă, din care 98 de naştere, 103 de căsătorie, 40 de deces și 9 respingeri.

La solicitarea serviciilor publice comunitare locale de evidenţa persoanelor şi a compartimentelor de stare civilă de la nivelul primăriilor au fost eliberate 565 extrase pentru uzul organelor de stat, necesare demersurilor pentru parcurgerea procedurilor specifice de anulare, completare, rectificare a actelor de stare civilă.

S-a avizat transcrierea a 899 certificate de stare civilă, din care 6363 de naștere, 145 de căsătorie, 118 de deces și 40 de respingeri.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.