Home / Politic / Kelemen Hunor i-a premiat pe foștii parlamentari UDMR

Kelemen Hunor i-a premiat pe foștii parlamentari UDMR

Distribuie

Politicienii care nu au mai candidat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 au fost distinși de către președintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul ședinței Consiliului Reprezentanților care se desfășoară la Tîrgu Mureș, în Sala Mare a Palatului Culturii.

De asemenea, nu a fost uitat Kovács Péter, fostul președinte executiv al UDMR.

 

Pentru munca susţinută din forul legislativ, desfășurată în interesul protejării drepturilor și bunurilor comunității maghiare, Kelemen Hunor le-a înmânat o distincție și un tablou lui Markó Béla, fost președinte și senator al UDMR, Klárik László Attila, Pataki Csaba, Végh Sándor și Olosz Gergely – foști senatori ai Uniunii, și Bónis István, Borbély László, Kelemen Atilla, Kerekes Károly, Kereskényi Gábor, Máté András Levente, Moldován József, Molnár Zsolt, Markó Attila și Antal István, foști deputați UDMR.
De asemenea, la final, în aplauzele celor prezenți în sală pe scenă a urcat Kovács Péter, cel care a deținut până la începutul lunii ianuarie funcția de președinte executiv al Uniunii și care a decis, de asemenea, să se retragă din politică, optând, după 18 ani, să revină în mass-media.

 

IMG_1567

Kovács Péter a fost distins pentru eficiența în activitatea de conducere a Prezidiului Executiv, preocuparea sa constantă pentru dezvoltarea comunității maghiare și organizarea socială, iar foștii deputați și senatori UDMR pentru munca susţinută din forul legislativ, desfășurată în interesul protejării drepturilor și bunurilor comunității maghiare.

„Acești oameni au creat posibilitatea reprezentării în Parlament a maghiarilor din Transilvania în cele mai dificile circumstanțe, au reușit să dea sens și încredere șansei de dezvoltare a comunității. Ne-au dat încredere în vremurile cele mai dificile, când societatea era în derivă. Au muncit mult, și-au concentrat eforturile, acționând cât mai eficient posibil pentru un politician maghiar în Parlamentul de la București”, a declarat președintele UDMR.
CRU a început acum aproape 4 ore cu înmânarea distincțiilor Bradul de Argint, acordate la 29 de persoane și unei instituții de învățământ – Liceul Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureș.
De asemenea, Kelemen Hunor și-a prezentat raportul politic atingând subiecte precum alegerile parlamentare, ordonanțele de urgență privind grațierea, modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală, situația maghiarilor din Transilvania.
Liderul lalelei a propus și noul președinte executiv, în persoana lui Bálint Porcsalmi.

Mai mulți delegați la ședința CRU au luat cuvântul pentru a se exprima despre alegeri și despre problemele actuale din România.
La ședința CRU participă 133 de reprezentanți din totalul de 177.
Cu mai multe informații vom reveni pe parcursul zilei.
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.