Home / Administratie / TopMed, undă verde pentru extindere

TopMed, undă verde pentru extindere

Distribuie

Reprezentanții Centrului Medical TopMed pot demara lucrările de extindere a imobilului de pe strada Dorobanților nr. 1-11 din Tîrgu Mureș, după ce aleșii locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal joia trecută. Noua construcție va avea 3 etaje și un etaj retras. 

 

Dezbaterile în comisiile de specialitate ale Consiliului Local Tîrgu Mureș par să nu fi fost atât de line față de cum au arătat în plen.
“Zona este deosebit de aglomerată. Ulterior am discutat și cu specialiștii în urbanism și s-a verificat dacă planul respectiv respectă prevederile în vigoare. Proiectul supus spre aprobare respectă toate aceste normative, în schimb, noi, în Comisia de comerț am atras atenția asupra unui lucru. Conform planului realizat și a STAS-urilor existente sunt 35 de locuri de parcare, într-un context în care nici acum nu ar ajunge, chiar dacă nu s-ar construi și s-ar dărâma tot ce este acolo și parcările care se înființează acolo nu ar fi suficiente nici pentru ceea ce este acum acolo. Eu zic că întotdeauna este loc de încă un spital în Tîrgu Mureș și trebuie să votăm acest material, în schimb, problema parcărilor este un stringentă acolo. Nu știu dacă am putea vota hotărârea cu recomandarea ca la subsol sau la parter să se creeze parcări suplimentare chiar peste normativ”, a spus Bakos Levente în ședința CL.
Arhitectul șef al municipiului, Daniela Miheț, a explicat că firmei nu i s-a mai pot impune asemenea cerințe. În plus, aceasta a subliniat că viitorul spital va avea de patru ori mai multe locuri de parcare decât prevede legislația.
“În prezent, avem un spital funcțional cu un număr de parcări. Prin această propunere se dublează capacitatea spitalului și crește de patru ori locurile de parcare. În toată procedura, dincolo de respectarea tuturor prevederilor legale, a regulamentului general de urbanism, a avizului Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului ș.a.m.d., avem o serie de avize, avem acordul vecinilor direct afectați. Sunt convinsă că, dacă ar fi fost probleme de disconfort în vecinătate, vecinii ar fi protestat. Și mai mult decât atât, toate PUZ-urile au parte de o dezbatere publică, organizată la noi, la Primărie, anunțată, documentația este pe site, a fost o dezbatere în septembrie, deci din punctul nostru de vedere, dacă ar fi fost probleme și ca funcționare a zonei, dar și de legalitate ar fi fost semnalate“, a subliniat arhitectul șef.
La ședință a fost prezent și dr. Florin Gomotîrceanu, beneficiarul proiectului de hotărâre, și care alături de soția sa, Adriana deține de peste 20 de ani Centrul Medical TopMed.
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Borbély László, sărbătoritul zilei

Distribuie Zi specială marți, 26 martie, pentru consilierul de stat mureșean Borbély László, coordonatorul Departamentului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.