Home / Sanatate / Consumul moderat de bere scade riscul diabetului de tip 2

Consumul moderat de bere scade riscul diabetului de tip 2

Distribuie

Cercetări științifice realizate în întreaga lume, inclusiv în România, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, sugerează că un consum moderat de bere, de până la două pahare pe zi pentru bărbații adulți și până la un pahar pe zi pentru femeile adulte, ar putea avea un efect benefic asupra sănătății. Printre numeroasele efecte pozitive indicate de cercetările științifice este menționat inclusiv rolul consumului moderat de bere în scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2.

Efectele pozitive ale consumului moderat de bere au fost studiate și de către studenții din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, care au beneficiat în acest sens de burse speciale de cercetare în valoare totală de 150.000 de lei oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Programul de burse s-a derulat, anul trecut, iar cercetările s-au axat pe efectele consumului moderat de bere, un domeniu inedit în România.
„Adulții care își limitează consumul de bere la unul sau două pahare pe zi, combinat cu o dietă bogată în alimente precum pește, fructe, legume sau ulei de măsline, pot prezenta un risc mai scăzut de apariție a unor boli cronice precum diabetul de tip 2. Acest efect este datorat vitaminelor, acidului folic, fierului și calciului care se regăsesc în bere. În plus, berea este slab alcoolizată și conține o cantitate scăzută de zahăr. Totodată, fiind preparată doar din ingrediente naturale, în bere se regăsesc mici cantități de vitamine B, provenite de la cereale și drojdie, precum și fibre și polifenoli din cereale și hamei”, a declarat Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în Europa există aproximativ 60 de milioane de persoane cu diabet și prevalența diabetului este în creștere, atingând deja 10-12% în unele țări. În plus, se presupune că există un număr mare de diabetici nediagnosticați, în Europa, circa una din trei persoane cu diabet nu știe că are boala.

Cum scade consumul moderat de bere riscul de diabet de tip 2
„Cavitatea bucală, stomacul și intestinul subțire transformă alimentele în glucoză care intră în fluxul sangvin. Nivelul crescut al glucozei trimite un semnal pancreasului să producă insulină, iar insulina transferă glucoza în celulă. În cazul unei persoane cu diabet de tip 2, corpul nu reacționează corect la insulină, iar pătrunderea glucozei în celule este împiedicată. Consumul moderat de bere nu numai că poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2, dar poate îmbunătăți procesul de reglare a nivelului de glucoză din sânge și limita complicațiile în cazul pacienților deja afectați de diabetul de tip 2”, a mai arătat președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.