VIDEO, FOTO: Career Mentoring Day, la Târgu-Mureş. Mentorat de top pentru viitorii rotarieni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 539 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Career Mentoring Day, la Târgu-Mureş. Mentorat de top pentru viitorii rotarieni

Hotel „Grand” din Târgu-Mureş a găzduit sâmbătă, 28 ianuarie, Career Mentoring Day, eveniment organizat de Districtul Rotary 2241 România şi Republica România – Vocational Service Committee şi Rotary Club Târgu-Mureş. Timp de aproximativ patru ore, peste 50 de tineri membri sau simpatizanţi ai cluburilor Rotaract şi Interact din România şi Republica Moldova au avut şansa de a discuta, faţă în faţă, cu zece mentori, performeri din diverse domenii de activitate, invitaţi să dezvăluie ingredientele succesului în carieră.

Dialog despre competenţe şi abilităţi

Manifestarea a fost coordonată de Gabriela Puskas, vocational service chair în cadrul Districtului 2241 România şi Republica Moldova, care s-a declarat mulţumită de modul în care tinerii au interacţionat cu mentorii. „Evenimentul este construit în jurul a şase mese rotunde. La fiecare masă există cel puţin câte un mentor sau chiar doi mentori care au aceeaşi meserie. În total, au dat curs invitaţiei noastre zece mentori. Ideea principală este de a le oferi tinerilor o perspectivă diferită la meseriile pe care le au membrii rotarieni, în sensul de a le lărgi perspectivele legate de posibilele cariere şi oportunităţi de carieră pe care le-ar putea avea în viaţă. Este o şansă unică de a pune întrebări despre competenţe, despre abilităţi şi de a primi sfaturi din partea mentorilor rotarieni care au reuşit să aibă succes şi performanţă în carierele lor. Întâlnirea dintre tineri şi mentori mi s-a părut foarte naturală, deschisă şi autentică. Tinerii au pus multe întrebări, ceea ce cred că este un semn bun. La mesele la care am lucrat, întrebările tinerilor au fost legate de competenţe, de abilităţi, de modul în care iau decizii în situaţii complicate sau chiar conflictuale. Ce anume i-a motivat să meargă înainte atunci când toate lucrurile arătau că nu mai sunt şanse de a merge înainte, care a fost motivaţia interioară care i-a propulsat înainte, ce anume preţuiesc în meseriile lor. Întrebările au fost foarte interesante”, a declarat Gabriela Puskas.

Invitaţi de valoare

Pe lista mentorilor invitaţi să ofere recomandări şi sfaturi tinerilor în alegerea carierei s-au aflat: Ovidiu Cotoi – profesor universitar şi decan al Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Târgu-Mureş, Mircea Suciu – profesor universitar în cadrul UMF Târgu-Mureş şi medic stomatolog, Victor Mihăilescu – arhitect, Meda Neagoe – medic oftalmolog, Emanoil Viciu – antreprenor, Sorin Pop – inginer, Florin Crăciun – economist, Vasile Costea – avocat, Jakob Maria Terezia – economist şi Csegzi Sandor – fizician, fost viceprimar al municipiului Târgu-Mureş.

„Am avut parte de multe întrebări interesante. Le-am spus tinerilor că într-o afacere, banii sunt pe locul trei. Pe locul unu este dorinţa de a face afacerea şi faptul să crezi în ea. Apoi, concepţia şi organizarea afacerii, şi după aceea vin banii. E greu să dau recomandări, dar dacă e vorba de tineri care vor să facă afaceri atunci trebuie să îşi asigure că sunt în stare să îşi plătească preţul afacerii. Înseamnă enorm de multă muncă afacerea”, a afirmat Emanoil Viciu.

„A fost o întâlnire interesantă, am vorbit despre Medicină şi parţial despre educaţie, iar întrebările au fost variate, la fel de interesante ca şi manifestarea în sine. Am recomandat tinerilor ca în profesia de medic să fie serioşi, să fie capabili de foarte multă muncă, să fie capabili să reziste frustrării legate de faptul că atunci când ei termină facultatea deja colegii lor care au făcut alte specializări s-ar putea să lucreze şi să fie deja pe direcţie unei cariere, pe când ei vor mai avea încă de învăţat 5-6-7 ani, în funcţie de ceea ce doresc să facă, dar la un moment dat, după 10-15 ani, lucrurile se echilibrează şi vor avea aceleaşi satisfacţii pe care le au şi ceilalţi colegi”, a precizat şi Mircea Suciu, prezent atât în calitatea de mentor cât şi în cea de preşedinte al Rotary Club Târgu-Mureş pentru anul rotarian 2016-2017.

Motivare prin exemple de succes

Efortul organizatorilor de a asigura condiţii optime pentru desfăşurarea Career Mentoring Day, incluzând aici şi prezenţa unor mentori a căror activitate este recunoscută în comunitatea mureşeană, a fost apreciată de tinerii participanţi, care s-au declarat mulţumiţi de modul în care întâlnirea şi-a atins scopul.

„Sunt membru Interact de un an şi jumătate şi simplu fapt că ajută întreaga comunitate este de ajuns pentru a mă motiva”, a mărturisit Alis Morar, din Târgu-Mureş.

„Eu nu fac parte din Interact dar am fost invitată şi mă bucur foarte mult pentru invitaţie. Întâlnirea cu mentorii mi-a întărit cumva decizia pentru viitoarea mea carieră. Chiar mi-a fost de folos întâlnirea. Eu vreau să urmez Medicina, pentru care este nevoie de multă corectitudine, flexibilitate şi multă perseverenţă”, a precizat şi Ioana Podar, din Târgu-Mureş

Text şi foto: Alex TOTH

2

3

4

5

6

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE