Zoltan Prosszer (Romcab), clarificări pentru acţionari Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2000 Vizualizări

Zoltan Prosszer (Romcab), clarificări pentru acţionari

Preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii Romcab SA Târgu-Mureş, omul de afaceri Zoltan Prosszer, a făcut o informare către conducerea Bursei de Valori Bucureşti, în care a făcut mai multe precizări despre situaţia actuală a companiei.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Romcab, între 23 decembrie 2016 şi 16 ianuarie 2017, compania Romcab a înregistrat mai multe incidente în Centrala Incidentelor de Plată datorită incapacităţii sale de a aloca sursele necesare pentru acoperirea unor bilete la ordin prezentate la bancă de către furnizori. „lipsa de lichiditate s-a datorat în principal nivelului redus de încasări de la clienţii companiei, în condiţiile specifice industriei în care activăm, anume majoritatea clienţilor închizându-şi porţile în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie. Estimăm că în perioada imediat următoare vom intra în cursul normal al activităţii clienţilor noştri cu consecinţă imediată a reluării plăţilor de efectuat către aceştia, ceea ce va facilita îndeplinirea obligaţiilor financiare prezente şi viitoare ale companiei noastre”, a precizat Zoltan Prosszer.

Potrivit acestuia, au fost luate mai multe măsuri „pentru a surmonta efectele negative ale situaţiei”, cum ar fi: discuţii şi înţelegeri cu creditorii nebancari „pentru a ajunge la o înţelegere comună referitoare la biletele la ordin care urmează a deveni scadente”, şi reducerea cheltuielilor directe şi indirecte, ca aport suplimentar în vederea susţinerii activităţii companiei pe termen scurt. „Dorim să subliniem faptul că, în opinia noastră, situaţia curentă a companiei este una temporară, iar măsurile pe care le-am identificat au gradul de fezabilitate necesar pentru a rezolva toate chestiunile ridicate în mass media”, a conchis Zoltan Prosszer.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE