BC Mureș își reface lotul BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 284 Vizualizări

BC Mureș își reface lotul

După ce în această iarnă s-a despărțit rând pe rând de Lászlo Polyák, Andrew Barham și Goran Gajovic, iar Alhaji Mohammed este pe punctul de a pleca, vicecampioana României la baschet masculin BC Mureș Târgu-Mureș a rămas cu doar trei jucători străini în lot. Mureșenii i-au pierdut pe ultimii doi chiar înaintea etapei intermediare, pierdută miercuri cu 66-82 la Sibiu cu CSU, partidă la care a lipsit și Lázár Lászlo, nerefăcut după o accidentare. În urma plecării celor patru, conducerea clubului a fost nevoită să caute soluții pentru reîntregirea lotului. În legătură cu plecarea ultimilor doi, vicepreședintele clubului mureșean Béres Loránd a explicat motivele despărțirii de doi dintre cei mai valoroși componenți. „Plecarea lui Gajovic a fost neașteptată. Acesta a primit o ofertă de la un club de primă ligă din Franța, al treilea campionat din punct de vedere valoric al Europei. Contractul pe care l-a primit trebuia semnat imediat, altfel francezii ar fi ofertat alt jucător, deoarece data de transfer era la limită. Era jucătorul nostru și îl puteam împiedica să plece, dar nu puteam face acest lucru, era un gest lipsi de fair play. Goran ne-a ajutat mult, a revenit la echipă când am avut nevoie de el, a dat totul când a intrat în teren. Acum are 29 de ani și era șansa vieții lui, pe care nu i-o puteam obstrucționa. Este primul jucător din Muntenegru care ajunge în campionatul francez, o ocazie unică. Oarecum putem fi și noi mândri că la noi a fost remarcat, lucru care înseamnă că antrenorii echipei și-au făcut bine meseria. În ceea ce-l privește pe Alhaji Mohammed, cu acesta negociem acum o despărțire pe cale amiabilă, așa cum s-a întâmplat cu fiecare jucător care a plecat de la noi. Amândoi sunt jucători de valoare și dorim să le mulțumim pentru ceea ce au făcut pentru clubul nostru”, au fost cuvintele vicepreședintelui BC Mureș.

La acestea, antrenorul Szászgáspár Barnabás a adăugat că în prealabil, s-a ajuns și la o înțelegere cu muntenegreanul, și în cazul în care nu ar confirma în campionatul francez este bineprimit la BC Mureș.baschet 1

 

Înlocuitorii au și sosit

Plecarea celor amintiți au lăsat un mare gol, resimțit în evoluțiile mureșenilor, care au pierdut câteva meciuri din cauza „băncii scurte”. Primele măsuri s-au luat între cele două etape despărțite de doar trei zile și joi s-au alăturat „tigrilor” alți doi „stranieri”. Primul înlocuitor este Radovan Markovic, fundaș sârb de 1,92 m, care în aceast an va împlini vârsta de 35 de ani. Rade are apropape 100 de meciuri în Liga Națională din România în cele trei sezoane petrecute la CSM Oradea, astfel încât este familiarizat cu baschetul românesc.

Al doilea este un american de culoare, numele său fiind LaMarcus Reed (foto-BC Mureș). Acesta vine de la echipa kosovară Peja Kosovo. Echipa din Kosovo a participat și ea în această ediție a competiției continentale EuropeCup, unde a ca avut adversari formațiile U-BT Cluj și Gaziantep din Turcia, pe care BC Mureș a întâlnit-o în faza a doua a competiției. Reed este un nou „lunetist” redutabil. A înscris în cele două meciuri jucate împotriva clujenilor 19, respectiv 18 puncte, 15, respecit 14 în meciurile cu echipa turcă. Înainte de a ajunge în Kosovo, americanul de 28 de ani a jucat și el în puternica ligă ProA din Franța, apoi în prima ligă din Finlanda. El a terminat colegiul la Texas Arlington în 2012 și în același ani a participat la NBA Summer League. Este un jucător cu experiență în Europa, a mai jucat și în campionatele din Belgia (Antwerp Giants), Cipru, Grecia (la Aris) și Suedia.

 

baschet 2Încredere în staff și lot

Transferul celor doi noi „tigri” readuce optimismul în tabăra mureșenilor, dar nu este sigur că aceștia vor putea evolua deja în meciul de sâmbătă cu Steaua. Cu toate acestea, vicepreședintele Béres Loránd este încrezător în șansele echipei care se află sub locurile de play off cu trei etape înaintea finalului sezonului regulat. „Chiar dacă situația financiară a clubului este instabilă, avem încerdere că totul va reveni la normal în cel mai scurt timp. În ceea ce ne privește pe noi, conducerea, avem deplină încredere în staff-ul tehnic și suntem optimiști în ceea ce privește echipa. Am discutat în particular cu fiecare jucător, au înțeles situația și pot afirma că în proporție de 99% vom încheia campionatul cu lotul pe care îl avem astăzi. Chiar dacă nu reușim clasarea în primele șase, nu este nicio catrastrofă. Primele două din play-out vor participa și ele în faza următoare, iar noi am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu orice adversar. Dovadă stau și victoriile obținute la Oradea sau Cluj”, a declarat vicepreședintele BC Mureș. Acesta a mai ținut să anunțe suporterii BC Mureș că pentru partidele din Final 8 al Cupei României care va avea loc la Sibiu în perioada 14-17 februarie, conducerea va pune la dispoziție un autocar.

Același optimism și argumente le-a subliniat și tehnicianul Szászgáspár, care face totodată un apel la suporteri pentru a susține în continuare echipa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE