Home / Business / Gradul de absorbţie a fondurilor europene coordonate de ADR Centru, peste 82% pe POR

Gradul de absorbţie a fondurilor europene coordonate de ADR Centru, peste 82% pe POR

Distribuie

In Regiunea Centru, prin toate programele operationale de finantare europeana nerambursabila, derulate la nivel regional in perioada 2007-2013, au fost implementate peste 12.000 proiecte, a caror valoare totala este de peste 6 miliarde euro, din care au fost atrase fonduri nerambursabile de peste 3,7 miliarde euro.

„Intre anii 2007-2015, ADR Centru a coordonat implementarea Programului Operational Regional si a unor componente din cadrul Programul Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice”, se arata intr-un comunicat remis de Biroul de presă al ADR Centru.

Ca urmare a activitatii Agentiei, in toate judetele Regiunii Centru se pot vedea acum proiectele de dezvoltare locala si regionala realizate cu finantare europeana, de care beneficiaza toti locuitorii regiunii, dar si turistii care o viziteaza, se vad acum rezultatele concrete ale proiectelor de imbunatatire a drumurilor, a infrastructurii scolare, de  sanatate sau turistica, precum si ale proiectelor de dezvoltare a oraselor si a mediului de afaceri, implementate prin ADR Centru. Aceste proiecte depasesc ca numar cifra de 1300 si au o valoare totala de peste 1,1 miliarde euro, fiind finantate in principal pe POR 2007-2013, dar si pe POS CCE. Unul dintre aspectele foarte importante se refera la gradul de absorbtie al fondurilor europene. In Regiunea Centru, pe Programul Operational Regional, 2007-2013, acest grad de absorbtie a depasit 82%, iar pe programul de competitivitate, POSCCE, absorbtia fondurilor alocate a depasit 93%.

La data de 31.12.2016 situatia in cadrul Programului Operational Regional REGIO 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru (ce include si proiectele de Asistenta tehnica), a fost urmatoarea:

  • 1200 proiecte depuse;
  • 491 proiecte contractate;
  • 76 proiecte in lista de rezerva;
  • 5 proiecte in implementare, declarate nefunctionale, cu termen de finalizare 31.12.2018;
  • 62 proiecte reziliate;
  • 432 proiecte finalizate;
  • 394,75 milioane euro cheltuiti;
  • 82,03% grad de absorbtie a fondurilor alocate (1 euro = 4,4505 lei).

Detalii despre situatia exacta a absorbtiei si proiectelor contractate se regasesc pe pagina web www.regio-adrcentru.ro.

„Au trecut zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si am parcurs impreuna prima perioada de programare financiara a fondurilor europene post-aderare. In acesti ani fiecare cetatean al Regiunii Centru a putut vedea, auzi sau citi despre Regio si fondurile investite in fiecare judet, adica Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Pe parcursul acestor ani, comunicarea dintre ADR Centru si partenerii nostri, beneficiarii proiectelor europene, a fost reciproca si fiecare parte a incercat sa raspunda cat mai bine solicitarilor uneori prea birocratice si cu totii ne-am adaptat mesajul nevoilor cetatenilor. Subliniez aceste aspecte deoarece aceasta experienta ne-a sustinut mereu in a fi pe primele locuri la nivel national, in domeniul dezvoltarii regionale. In acelasi timp, deja avem peste 370 proiecte depuse pe noul Program Operational Regional si vom finanta mai multe domenii, iar rezultatele obtinute pana acum ne mobilizeaza sa atragem cat mai multe fonduri pentru dezvoltare la nivel regional”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.