LIVE TEXT. Ziua a cincea de proteste la Tîrgu Mureş. Cu ironii adaptate din Star Wars. Eveniment
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1248 Vizualizări

LIVE TEXT. Ziua a cincea de proteste la Tîrgu Mureş. Cu ironii adaptate din Star Wars.

La 18.38 am ajuns din nou în faţa Palatului Administrativ, unde pentru a patra zi consecutivă, a cincea de proteste, este locul de întâlnire a protestatarilor târgumureşeni. Sunt vreo 50 de manifestanţi. 51 dacă mă socotesc şi pe mine. Zăresc însă pâlcuri de oameni care vin spre sediul Prefecturii Mureş. Cei prezenţi afişează pancarte pe care stă scris: „Jos guviermii!”, „Nu mai vrem să spunem la revedere, România!”, „Ne-aţi aburit părinţii şi bunicii/Acuma ăla mic  vrea să-şi ascută dinţii!”

E 18.45 şi la o boxă, adusă de un domn, se aude parodia dedicată guvernanţilor – Balada lui Liviu Dragnea (Cine te-a făcut om mare, măi Grindeane, măi Grindeane). Deja numărul celor care au ajuns în Piaţa Victoriei se apropie de 100. După o jumătate, numărul protestatarilor se dublează şi grupuri-grupuri continuă să vină în centru.

E momentul să înceapă încălzirea. Scandările „Hoţii, hoţii!”, „PSD, ciuma roşie!”, „România, trezeşte-te!”, „Uniţi salvăm întreaga Românie”, „Cine nu sare, nu vrea schimbare”! se revarsă peste piaţă, acompaniate de sunetele de trompete.

Acum jumătate de oră, când deja numărul participanţilor a trecut de 500, a avut loc unul dintre cele mai faine momente din zilele acestea, fain pentru noi, ăstora de ne place seria Star Wars :). Câţiva protestatari sunt îmbrăcaţi în personajele închipuite de George Lucas şi fac senzaţie la propriu, se înghesuie oamenii să le facă poze, iar copiii veniţi cu părinţii sau bunicii lor sunt foarte încântaţi. Însă personajele din Star Wars sunt la protest şi poartă pancarte: „Dragnea, I am your father. Darth Vader”.  „Şi bunicul era rău, dar nu prost” sau „Închiriez urgent cameră de reabilitare politician corupt”. Sunt aproape 1000.

Se scandează „Jandarmeria, jos pălăria!”, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „Mai am un singur dor: Dragnea, scriitor”!

E 20.00 şi a reînceput marşul, mergem spre Catedrala Mare, facem turul de Centru şi vom vedea spre care cartier ne vom îndrepta sau dacă vom reveni în faţa clădirii Prefecturii.

Ajungem în faţa Dona, unde ca şi în ultimele două seri, manifestanţii sunt aşteptaţi cu un ceai fierbinte, care să le facă mai plăcut protestul şi mai uşor de suportat frigul. Noroc că nu mai e atât de frig.

Vom reveni.

Vali Covaciu

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • De ce nu scrii ca nu am fost lasati sa mergem mai departe in cartiere, cine le-a dat ordine jandarmilor????
    Oameni buni de ce nu scrieti adevarul gol golut, fara trunchieri ???

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE