Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighişoara, comunicat de presă pe tema OUG 13/2017 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1124 Vizualizări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighişoara, comunicat de presă pe tema OUG 13/2017

Colectivul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara a anunţat vineri, 3 februarie, prin intermediul unui comunicat de presă transmis către redacţia Zi de Zi, că ia act, în unanimitate, „cu profundă îngrijorare”, de ultimele modificări legislative intervenite prin OUG nr. 13/2017.

Potrivit documentului, măsurile cuprinse în OUG nr. 13/2017 „subminează progresele înregistrate în reforma justiţiei” şi au „un impact negativ major asupra actului de justiţie, dar şi asupra societăţii româneşti în general.”

„Apreciem că protejarea ordinii de drept, precum şi a intereslor generale ale societăţii impune o reglementare penală fermă a infracţiunilor de corupţie, care să descurajeze comiterea unor astfel de fapte, prin care se pune în pericol buna funcţionare a instituţiilor publice şi private din România. Demersul legislativ adoptat este de natură a diminua încrederea cetăţenilor atât în justiţie, cât şi în statul de drept, având efecte negative inclusiv asupra respectării obligaţiilor asumate în calitate de stat membru al Uniunii Europene”, se menţionează în documentul semnat de procurorAlma Maria Necula, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara.

„Prin prezenta, ne raliem punctului de vedere exprimat în această materie de către Consiliul Superior al Magistraturii şi de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi susţinem acţiunea Procurorului General al României, domnul Augustin Lazăr, de apărare a ordinii de drept şi a intereselor generale ale societăţii”, se mai precizează în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE